Hivatalos: Greenwood hosszabbított

A Manchester United örömmel jelentheti be, hogy Mason Greenwood új szerződést írt alá, amely értelmében 2025 júniusáig kötelezte el magát a klubhoz, amely további egy évre szóló hosszabbítási opcióval is rendelkezik.


A klub akadémiáján nevelkedett Greenwood hét éves kora óta tartozik a Manchester United kötelékébe.

 

A klub színeiben eddig 82 tétmérkőzésen pályára lépett 19 éves játékos a United legfiatalabb gólszerzője az európai kupaporondon. Greenwood egyike azon 9 saját nevelésű játékosnak, akik ebben a szezonban tagjai voltak a felnőtt csapat meccsnapi keretének.

 

Mason Greenwood:

"Amikor 7 évesen egy ilyen klubhoz csatlakozol, csak álmodhatsz arról, hogy egy napon a felnőtt csapatban szerepelhetsz. Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy elérjek erre a szintre, az elmúlt két év pedig lenyűgözően sikerült. Még rengeteg mindent szeretnék elérni pályafutásom során és tudom, hogy ez a tökéletes környezet számomra ahhoz, hogy ezt megtehessem."

 

"A menedzser és az edzői stáb támogatásával és azzal, hogy mennyi nagyszerű játékostól tanulhatok, tudom, hogy minden egyes napon fejlődhetek. Még rengeteg mindent nyújthatok egyénileg és a csapat tagjaként is és nagyon eltökélt vagyok, hogy hétről-hétre azért dolgozzak, hogy sikereket érhessünk el együtt."

 

"Szeretném viszonozni a klubnak az elmúlt évek során belém vetett bizalmukat és megmutatni mindenkinek, hogy mi mindenre vagyok képes."

 

 

Ole Gunnar Solskjaer:

"Mason egy fantasztikus tehetség, emellett pedig egy újabb kiváló példája annak, hogy milyen remek játékosokat képzünk a klubunk akadémiáján. Hatalmas fejlődésen ment keresztül ebben a szezonban, éretté és alkalmazkodóvá vált a játéka, amellyel az ország egyik legjobb fiatal játékosává vált."

 

"Bár a klubon kívül álló emberek könnyen elfelejtik, hogy Mason még csak 19 éves, edzőként a mi feladatunk az, hogy hozzásegítsük a benne rejlő potenciál kiaknázásához és minden egyes lépésünket azért tesszük, hogy ebben mellette állhassunk."

 

"Mason egy ösztönös tehetséggel megáldott, lenyűgöző hozzáállású játékos; mindannyian tudjuk, hogy milyen fontos szerepe lesz a Manchester Unitedben az elkövetkezendő szezonokban."

 

Mason 2019 márciusában, a Paris Saint-Germain elleni győztes idegenbeli Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágón mutatkozhatott be a felnőtt csapatban, csereként beállva.

 

Eddig 21 gólt szerzett a Vörös Ördögök színeiben, legutóbb a Liverpool hálóját bevéve a 3-2-re megnyert FA-kupa 4. fordulóbeli mérkőzésen.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!