Greenwood: Boldog vagyok, hogy a Unitedben játszhatok

Valóra vált álomként jellemezte röviden új szerződésének aláírását Mason Greenwood.


A 19 éves játékos, aki a United akadémiáján nevelkedett 82 alkalommal léphetett pályára eddig az első csapatban, ezeken a találkozókon pedig 21 gólt szerzett. Teljesítményének köszönhetően pedig a klub szerződést hosszabbított vele, így Mason 2025 júniusáig marad az Old Traffordon, mely időszak további egy évvel meghosszabbítható a szerződésben szereplő opcióval.

 

Kizárólag a klubmédiának nyilatkozva Mason köszönetet mondott az edzőinek, akik 7 éves kora óta támogatták pályafutását egészen az első csapatig. Greenwood, aki immár a nemzeti csapatban is bemutatkozhatott elárulta, hogy az elmúlt időszakból melyik gólra, melyik pillanatra emlékszik a legszívesebben, illetve azt, hogy mik a céljai a jövőben.

 

Mason, új hosszútávú szerződést írtál alá a klubbal, mit gondolsz erről?

"Nyilvánvalóan nagyon boldog vagyok. Hét éves korom óta itt vagyok, így minden egyes újabb és újabb aláírt szerződés egy következő álom megvalósulása. Mindig itt akarok lenni és a lehető legtöbbet játszani, trófeákat nyerni és a lehető legjobbat nyújtani a Unitedért."

 

Egy ilyen szerződés bizonyosságot ad egy játékos számára, hogy a klub és a menedzser bízik benne?

"Igen, ez egyértelműen mutatja, hogy hisznek bennem és, hogy a teljesítményemmel elégedettek. Mindent elkövetek, hogy ebben a szezonban is megfeleljek az elvárásoknak. Nagyon sokat tanulok például Editől, ő nagyon fontos számunkra. Minden nap figyelem őt, illetve hallgatom Kierant és Olet."

 

Kieran McKenna régóta melletted van, ahogy az Akadémia több tagja is fontos volt a karrieredben...

"Az első pillanat óta mellettem van, ő volt az, aki megmutatta, hogy bízik és hisz bennem. Két évet kaptam az utánpótlás csapatban tőle, megadta nekem a lehetőséget, amiért örökké hálás leszek neki. Colin Little is fontos számomra, sokat dolgoztam vele az utánpótlás edzéseket követően. Segített, hogy minél jobban menjenek a befejezések. De rajta kívül is még sokakat sorolhatnék, akik támogattak mindenben."

 

 

Még csak 19 éves vagy, de már 82 mérkőzésén léphettél pályára a felnőtt csapatban. Nagy kavarodást hozott ez az életedbe?

"Nem is számoltam, hogy ennyi alkalommal léptem pályára, kevesebbre tippeltem volna. Úgy gondolom, hogy 19 évesen ez egy elég magas szám, de remélem, hogy a szezon végére meglesz akkor a 100 is. Nagyon jó, hogy ennyi mérkőzésen játszhatok a csapatban, nagyon boldog vagyok ettől."

 

Rengeteg nagy esemény volt és van is a United életében. Számodra mik voltak a legfontosabbak az elmúlt két évben?

"A PSG elleni debütálásomat mondanám, szerintem annál jobb bemutatkozást kevesen tudnának elképzelni. Csodálatos volt megnyerni azt a mérkőzést. Elképesztő. A Watford elleni találkozómra is szívesen gondolok vissza, hiszen gólt szereztem, valamint Brunonak is az volt az egyik első meccse a Unitednél. Jó volt látni, hogy Ő is gólt szerez és, hogy hogyan játszik. Mindenre szívesen emlékszem, de repül az idő, én pedig játszhatok, edzhetek és a csapatban lehetek. Jól érzem magam."

 

Elég sok gólt is szereztél bemutatkozásod óta. Melyik a legemlékezetesebb?

"Erre nehéz válaszolni, de nagyon szerettem a második találatomat, amit a Bournemouth ellen szereztem jobb lábbal. Remek mérkőzés volt és az eddigi egyik legszebb befejezésem."

 

Unitedes karriered elején jársz még mindig, milyen terveid vannak a jövőre nézve most, hogy hosszabbítottál?

"Egyértelmű terveim vannak, ahogy az egész csapatnak is, trófeákat akarunk nyerni. Mindenki keményen dolgozik és maximálisan oda teszi magát, hogy megnyerjünk minden meccset. Elképesztő öröm lenne számomra, ha trófeákat tudnák itt nyerni. Erről álmodtam mindig is kissrácként. Ahogy látod a stadiont, a falakat, melyek tele vannak trófeákkal... jó lenne mihamarabb bővíteni a számukat."

 

Sokat tettél már a klubért. Mire számítasz, sokat kell majd még tanulnod?

"Igen, rengeteget és folyamatosan. Nem hiszem, hogy valaha is eleget tanulhat az ember, hogyha mindig a legjobb akar lenni. Mindig lehet valamin javítani, mindig lehet fejlődni és jobban teljesíteni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!