Henderson: Nagy lehetőség az Európa-liga

Dean Henderson szerint hatalmas csalódás volt a Bajnokok Ligája kiesés, ám most készen áll a csapat, hogy egészen a győzelemig meneteljen az Európa-ligában.


A United Akadémiáján nevelkedett játékos tavaly novemberben debütált a nemzetközi porondon a Basaksehir elleni találkozó alkalmával. Annak ellenére, hogy bemutatkozása alkalmával 2-1-es vereséget szenvedtek a Vörös Ördögök, Henderson már várja, hogy a csapat tovább folytassa szereplését a nemzetközi kupaporondon, kezdve a Real Sociedad elleni Torinóban megrendezendő találkozóval.

 

"Túlléptünk a Bajnokok Ligája kiesés okozta csalódáson. Persze egyértelmű, hogy folyamatosan ott akarunk majd lenni" - mondta Henderson. "De most az Európa-liga a következő lépés és meg akarjuk nyerni."

 

"A Real Sociedad egy nagyszerű csapat és biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk velük. Silva és Januzaj is velük van, akik korábban sokat játszottak az angol bajnokságban, így nagyon tapasztaltak és remek képességeik vannak. Nagyon jók lesznek és nem fogják hagyni, hogy a saját játékunkat játszhassuk. De nekünk állni kell a sarat és mindenre készen leszünk."

 

 

A mérkőzést a koronavírus miatt életben lévő spanyol korlátozások miatt Torinóban, az Allianz Stadionban rendezik meg. Dean úgy véli, hogy ez inkább az ellenfelük számára okozhat fejfájást.

 

"Nem hiszem, hogy a helyszín változása minket érintene, mert nyilvánvaló, hogy ezt a meccset idegenben játszanánk. A Juventus stadionja gyönyörű és győzni jöttünk ide is. Kemény lesz, de ha a legjobb tudásunkat nyújtjuk, akkor meglesz a kívánt eredmény is."

 

Hendo az 5. különböző sorozatban léphet pályára a csütörtöki találkozón Olaszországban. Elmondása szerint a továbbjutás a cél, mert a csapat szándéka megismételni a 2017-es nemzetközi sikert.

 

"A trófeák rendkívül fontosak ennél a klubnál és sajnos az elmúlt pár évben nem sikerült gyarapítani a meglévők számát, ezért mindenképp szeretnénk valamit nyerni ebben a szezonban. Ezen dolgozik mindenki."

 

Az idei szezonban mutatott fejlődésével kapcsolatban a következőket reflektálta a United kapusa: "Továbbra is sokat kell dolgoznom és jól kell teljesítenem amikor lehetőséget kapok. Mindig várom az alkalmakat. Remélem, hogy ezek jönni fognak, én pedig megmutathatom a legjobb formámat."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!