Kölcsönjátékos szemle: Amad a középpontban a derbin

Amad újra figyelemre méltó teljesítményt nyújtott hétvégén a Sunderlandben. Azután, hogy decemberben a hónap játékosának választották, vasárnap a Fekete Macskák második gólját szerezte csapata 2-0-s diadala alkalmával a helyi rivális Middlesbrough ellen.


A Manchester United legenda, Michael Carrick által vezetett Tees-partiakat hátráltatta Dael Fry eltiltása és a Sunderland büntetett. Először Ross Stewart által, aki a hálóba vágta a büntető kipattanóját, majd a United kölcsönjátékosa, Amad révén.

 

Patrick Roberts megtalálta az elefántcsontpartit a 16-oson belül, aki a bal lábára tette a labdát és a tehetetlen Zack Steffen mögé a hálóba tüzelt, bebiztosítva ezzel a hazaiak 3 pontját.

 

A meccset követően a "Mérkőzés Embere" díját is elnyerő Amad a Sky Sports-nak beszélt jelenlegi formájáról.

 

“Igen, kihagytam egy lehetőséget az első félidőben, de a mai nem volt könnyű mérkőzés” - mondta egy korábbi egy-az-egy elleni lehetőségről. “A legfontosabb a 3 pont volt. Nagyon élvezem a játékot. Minden meccset élvezek. Egyike sem könnyű, de próbáljuk mindet megnyerni.”

 

A Sunderland menedzsere Tony Mowbray is tele volt dicsérettel a fiatal játékos kapcsán, ahogy a szezon korábbi részében is és reméli, a szélső képes lesz versenyezni a helyéért Erik ten Hag Unitedjében, ha a nyáron visszatér a Vörös Ördögökhöz.

 

“Amadnak meg kell próbálnia és meg kell csinálnia, tehetség hiányában nem fog alulmaradni. Számomra - ezekkel a fiatal játékosokkal - minden a személyiségükről szól és hogy érzik-e, hogy képesek rá és érzik-e, hogy a pályán kell lenniük Bruno (Fernandes) és a többi Manchester United játékos mellett.”

 

 

“Remélem meg tudja csinálni, mert nagyon tehetséges. Egy kedves srác, nagyon alázatos és remélem ezt a legmagasabb szinten is meg tudja mutatni.”

 

Másutt Hannibal Birminghamje és Alvaro Fernandez Preston North Endje szállt szembe egymással, a Preston 2-1-re győzött a St Andrew’s-ban. Hannibal 62 percet játszott, míg Fernandezt nem cserélték be.

 

Ethan Laird kezdett a Queens Park Rangers 1-1-es döntetlennel végződő meccsén korábbi csapata, a Swansea City ellen, de sérülés miatt a 38. percben le kellett cserélni.

 

 

Kölcsönadását követően bemutatkozott a League One-ban Shola Shoretire a Bolton Wanderers színeiben.

 

Shola nem ilyen debütálásról álmodott, hiszen csapata 2-1-re kikapott a Derby County vendégeként. Shoretire a 63. percben lépett pályára, amikor a Wanderers már egy gólos hátrányban volt, de Connor Hourihane kilenc perccel később megduplázta a hazaiak előnyét. A Bolton szerzett egy késői gólt, lefelezve ezzel a különbséget, de ezzel már lecsúsztak a visszakapaszkodásról.

 

Ethan Galbraith és a Salford City hétfő este Colchestrbe utazott hogy tovább erősítse pozícióját a League Two rájátszásában.

 

Eközben Dean Henderson megsérült a Nottingham Forestben, így minden tekintetben bevethetetlen a Ligakupa elődöntőnk első mérkőzésén a City Groundon.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!