Miben javult Greenwood játéka?

Mason Greenwood úgy érzi, hogy játéka sokat javult az elmúlt év során és minden pillanatot élvez, amikor magára húzhatja a vörös mezt.


A 19 éves játékos góljai az előző szezonban nagyban hozzájárultak a Vörös Ördögök Bajnokok Ligája szerepléséhez. Noha ebben a szezonban nem ilyen termelékeny az angol támadó, továbbra is fontos szerepet játszik a csapatban. Főleg az elmúlt mérkőzéseken, amikor Anthony Martial, Marcus Rashford és Edinson Cavani távollétében több alkalommal is a 9-es pozíciójában játszott.

 

Greenwood továbbra is éhes a sikerre és gólokat akar szerezni és elárulta, hogy elégedett a fejlődésével és továbbra is folytatni akarja a fejlődést a játéka minden területén.

 

"Fontos, hogy mindig megőrizzem a helyes mentalitást. A klubnak mindig sok gólszerzője volt és az a fontos, hogy mentálisan erős maradjak" - mondta. "Nem minden a gólokról szól. Nyilvánvaló, hogy szeretek gólokat szerezni, de ami fontos, hogy az általános játékom javult ebben a szezonban és azt mondanám, hogy ebben a szezonban összességében jobban teljesítettem a gólpasszaimmal és a csapatban betöltött szerepemmel, valamint a védekezésemmel. Úgy érzem sokat javult a játékom labdával és labda nélkül is és ezzel elégedett vagyok."

 

 

"Természetesen szeretnék több gólt szerezni és amikor ez a két dolog összeáll, akkor elmondhatom, hogy visszatértem teljesen" - tette hozzá mosolyogva.

 

Az egy héttel ezelőtti West Ham elleni bajnoki statisztikái szerint Mason ezen a mérkőzésen végezte a legtöbb mozgást az összes többi közül. Greenwood elmondta, hogy mindig alaposan tanulmányozza a statisztikáit és az edzőteremben is sokat dolgozik az erőnlétén, a célja pedig, hogy könyörtelen támadó váljon belőle.

 

"Igen, a Unitednél minden rendelkezésre áll a fejlődéshez. A személyzet mindenben segít" - magyarázta, miközben a Kalapácsosok elleni teljesítményéről beszélt. "Rendszeresen megnézzük, hogy mennyit futok, hogyan gyorsulok, mikor vagyok esetleg lassabb. Az összes statisztikában javulni akartam a szezon elején. Kitűztük a célokat, amiket már elértem, vagy nagyon közel vagyok hozzájuk és ez jó."

 

"Sokat dolgozom az edzőteremben és mindent megteszek, hogy teljes futballista legyek" - folytatta. "Minden dolog, amit teszek a játékomnak kedvez és elégedett vagyok az eddigi munkám gyümölcsével."

 

"A mérkőzések száma nagyon különbözik attól, amikor az utánpótlás csapatban voltam. Akkor minden szombaton volt meccsünk, aztán 1 hétig pihenés, regenerálódás, készülés. Itt az első csapatban két nap áll rendelkezésre, de megvan a tervünk, hogy hogyan legyünk mindig formában és az edzői stáb pedig tudja, hogyan segítsen ebben. Ismerem a saját testem és így a megfelelő módon tudok mindig regenerálódni. Emiatt pedig 2-3 naponta készen állok a játékra."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Leicester City - Manchester United

FA-kupa negyeddöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!