Ole üzenete Greenwoodnak

Ole Gunnar Solskjaer arra kérte üzenetében Greenwoodot, hogy folytassa remek teljesítményét a Liverpool elleni összecsapáson is csütörtök este az Old Traffordon.


Greenwood még csupán 19 éves, de meghatározó alakja volt csapatának a Leicester elleni, végül 2-1-es vereséggel végződő mérkőzésen. A támadó Amad Diallo passzából szerzett nagyon higgadt gólt. Amad számára ez volt a bemutatkozó mérkőzés bajnokin Elangával egyetemben a United felnőtt csapatában.

 

Mason gólja már a 8. volt a fiatal támadó legutóbbi 11 mérkőzésén és ezzel már 12 találatnál jár a szezonban. Solskjaer pedig nagyon örül, hogy Greenwood ismét betalált és elmondása szerint játékosának meg kell tartania jelenlegi mentalitását.

 

"Látható rajta, hogy képes felnőni a feladathoz és vállalja az ezzel járó felelősséget" - mondta a menedzser a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján. "Amad és Anthony (Elanga) voltak mellette és látható volt, hogy próbálja őket segíteni, hiszen ő már túl van a 100. pályára lépésen is a felnőttek között. Nagyszerű példával jár előttük."

 

 

"Kiemelkedően teljesít korához képest és több, mint 100 mérkőzés van a háta mögött, pedig még nincs 20 éves. Rengeteg tapasztalattal rendelkezik már most. Nagyon elégedett voltam azzal, hogy vállalja a felelősséget, ami nem könnyű, amikor egy csapatban ott van Bruno Fernandes, Paul Pogba, Marcus Rashford, vagy Edinson Cavani."

 

Solskjaer szeretné, ha játékosa hasonló magabiztosságot mutatna akkor is, amikor nem a fiatalabb társai veszik őt körül.

 

"Továbbra is azt akarom, hogy ezt a formát, ezt a hozzáállást, bátorságot mutassa, amikor pályán van. Nem számít, hogy kik vannak körülötted, vagy, hogy hány éves vagy, ha hiszel és bízol magadban, akkor sikerülni fog minden."

 

"Azt akarom, hogy csütörtökön is azt tegye, amit a Leicester ellen is tett, csak ott már a tapasztaltabb játékosok társaságában."

 

Greenwood volt az egyetlen játékos, aki megőrizte helyét azok közül, akik az Aston Villa elleni 3-1-es győzelem során a kezdőben léptek pályára. A fiatal támadó várhatóan csütörtök este is szerepet kap a Pool ellen, még ha nem is fog 90 percet játszani.

 

Noha a Rókák elleni mérkőzés vereséggel zárult, Greenwood így is betalált és ezt várják tőle Klopp csapata ellen is. Ez idén már össze is jött Mason számára, hiszen a Liverpool elleni FA-kupa találkozó alkalmával már megzörgette az ősi rivális hálóját.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League, 34. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!