Rashford: Egy álmom vált valóra

A Manchester United támadója, Marcus Rashford életében először volt az angol válogatott kapitánya vasárnap, amit meg is koronázott egy góllal, amellyel végül 1-0-ra legyőzték a román válogatottat.


A United akadémiáján nevelkedett játékos kapta meg az angol válogatott csapatkapitányi karszalagját Gareth Southgate-től a válogatott utolsó felkészülési mérkőzésén az Európa-bajnokság előtt. Ez azt jelentette, hogy a 10-es számot viselő Marcus lett a 10. United játékos, aki valaha is ebben az elismerésben részesülhetett, országában pedig a 125. játékos lett, aki viselhette a kapitányi karszalagot.

 

Továbbá a 23 éves és 218 napos támadó Anglia válogatottjának 12. legfiatalabb kapitánya olyan játékosokat megelőzve, mint Wayne Rooney, Steven Gerrard és Harry Kane. A válogatott eddigi legfiatalabb kapitánya Michael Owen volt, mikor 2003 júniusában a Szlovákia elleni mérkőzésen viselhette a karszalagot. Hasonlóan a mostani mérkőzéshez, azt is a Middlesbrough otthonában, a Riverside Stadionban játszották.

 

Ha a csapatkapitányi karszalag által elért megtiszteltetés nem lenne elegendő, Rashford rúgta az egyetlen gólt a találkozón egy higgadtan elvégzett büntetőből a 68. percben, amit az Aston Villa játékosa Jack Grealish harcolt ki a csapat számára.

 

Marcus a mérkőzés után természetesen örömittasan nyilatkozott az ITV-nek: "Ez határozottan nagyszerű pillanat számomra."

 

"Ez olyan valami, ami gyerekkoromban az álmom volt, ma pedig elértem, hogy valóra váljon."

 

A szórakoztató mérkőzést követően, ahol a Unitedbeli csapattársa, Luke Shaw is 75 percig pályán volt, a kapitány dicsérte ellenfelüket és elmondta, hogy Southgate legénysége hogyan tudott diadalmaskodni.

 

"Nehéz mérkőzés volt, össze kellett tartanunk, mert nagyon jól játszottak" - magyarázta.

 

"Ez a védelmek csatájáról szólt. Próbáltuk nyomás alatt tartani őket és hamar visszaszerezni a labdákat. Úgy gondolom, hogy sok lehetőséget dolgoztunk ki, jól játszottunk mind védekezésben, mind támadásban és ez az, ami győzelmet hozott nekünk.

 

 

A kezdőrúgás előtt a lelátókról némi fújolás hallatszott, amikor az angol játékosok térdre ereszkedtek, hogy demonstrálják a rasszizmus elleni állásfoglalásukat.

 

"Ez olyasmi, amit nem tudunk kontrollálni" - mondta a United játékosa mikor erről az incidensről kérdezték. "Mi hisszük, hogy ez a jó döntés [térdre ereszkedés] és továbbra is csinálni fogjuk."

 

Marcus most már előretekint az izgalmasnak ígérkező nyári Európa-bajnokságra, ami vészesen közeledik. Az elvárások magasak a sztárokkal és tapasztalt játékosokkal tűzdelt angol válogatott irányába, mivel egyértelműen esélyesek a végső győzelemre is.

 

"Azt hiszem, csak önbizalomra volt szükségünk" - mondta a kapitány. "Ha az a célunk, hogy megnyerjük a kontinensviadalt, javulnunk kell. Szóval tovább kell dolgoznunk."

 

 

A Manchester United játékosai, akik csapatkapitányok voltak az angol válogatottban:

Sir Bobby Charlton
Ray Wilkins
Bryan Robson
Paul Ince
David Beckham
Rio Ferdinand
Wayne Rooney
Chris Smalling
Harry Maguire
Marcus Rashford


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!