Tuanzebe hosszabbított és kölcsönben folytatja

Axel Tuanzebe a 2021/22-es szezont az Aston Villa csapatánál tölti kölcsönben, miután a Manchester United és a birminghami klub megállapodtak egymással.


A 23 éves játékos új szerződést is aláírt a Vörös Ördögökkel, mely kontraktus értelmében 2023 júniusáig a klub kötelékében marad. A szerződés további egy évvel meghosszabbítható.

 

Tuanzebe számára nem lesz ismeretlen a Villa csapata, hiszen már kétszer is volt kölcsönben az Oroszlánoknál, többek között a 2018/19-es idényben, amikor teljesítményével ő is hozzájárult az akkor Championshipben szereplő csapat dicsőséges play-off meneteléséhez.

 

Miután az előző idény során sérülése miatt nehezebb időszakot ált át, a fiatal védő számára létfontosságú annak a lehetősége, hogy folyamatos játéklehetőséghez jusson és érvényesülni tudjon.

 

Tuanzebe egészen kicsi kora óta a United játékosa és abban a megtiszteltetésben is része volt, hogy a csapatkapitányi karszalagot is viselhette a korosztályos csapatokban. Legemlékezetesebb pillanata csapatkapitányként a 2019-es Ligakupa mérkőzés volt a Rochdale ellen, ekkor ugyanis Norman Whiteside őt nevezte kapitánynak, amivel a legfiatalabb játékos lett a korosztályosok között, aki ebben a megtiszteltetésben részesült.

 

 

A felnőttek között 2017-ben debütált, miután a tartalékok között az év játékosának választották. Az első csapatban 37 alkalommal szerepelt.

 

Axel a 2021/22-es szezon végén visszatér majd Manchesterbe és eldől, hogy követelhet-e magának jogosan helyet az első csapatban. Ole Gunnar Solskjaer egyébként nagyon kedveli a fiatal védőt, ám elismerte nemrég, hogy Tuanzebenek kölcsönbe kell mennie Raphael Varane érkezése miatt.

 

"Azt látom, hogy Varane érkezésével Axel kölcsönbe fog kerülni" - magyarázta a menedzser, aki korábban azt is mondta: "Maximálisan hiszünk a srácban. Mindig is tudtuk, hogy Axel nagyon jó védő és, ha fitt marad, akkor nagyon sok mérkőzést fog játszani."

 

"Megvan minden olyan tulajdonsága, amire egy középhátvédnek szüksége van a Manchester Unitedben. Képes a védelem közepének bármely oldalán játszani. Külön emlékezetes volt az Arsenal ellen nyújtott teljesítménye."

 

"Számomra most az a legfontosabb, hogy elkerüljék a sérülések és, hogy folyamatosan tudjon edzeni és játszani. Sajnos az elmúlt szezonban túl sokat kellett kihagynia. Tudtuk, hogy mostanra játékra alkalmas állapotban lesz, hiszen nagyon keményen dolgozott. Bizonyította, hogy mire képes, viszont most következetes döntést kell hoznunk."

 

Remélhetőleg Axel számára meglesznek a lehetőségek a kölcsönben töltött időszak alatt és egy izgalmas szezont fog ott tölteni. Tuanzebe egyébként már a hetedik United játékos, aki a nyár folyamán kölcsönbe került Tahith Chong, Nathan Bishop, Reece Devine, Facundo Pellistri, Di'Shon Bernard és Will Fish után.

 

Kíváncsian várjuk visszatérését és a Manchester United részéről mindenki a legjobbakat kívánja Axelnek a 2021/22-es idényre.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!