Ole Masont dícsérte

Mason Greenwood a Leeds elleni találkozót követően köszönetet mondott a háttérben dolgozó embereknek, akik segítettek neki abban, hogy ilyen kiválóan kezdje a szezont.


A Vörös Ördögök támadója sérülés miatt kihagyta az Európa-bajnokságot, de Ole Gunnar Solskjaer úgy döntött, hogy bizalmat szavaz a sérülésből visszatérő játékosnak, aki végül góllal járult hozzá a Leeds 5-1-es legyőzéséhez.

 

A 19 éves Greenwood a második játékrészben vette be a vendégek kapuját azt követően, hogy azok egalizálni tudtak, így a Leeds nem sokáig örülhetett az egyenlítésnek. Találatával végül gólzápor zúdult az ellenfélre, hiszen még további három sikeres akciót hajtottak végre a United támadói.

 

"Jól érzem magam és erős vagyok. Hálás vagyok az edzői stábnak, akik segítettek nekem abban, hogy így tudjam kezdeni a szezont. Biztos voltam benne, hogy a kezdésre készen állok majd" - mondta Mason az MUTV-nek.

 

"Az egész csapat teljesítménye elképesztő volt, mindenki csodálatosan játszott. Ez egy nagyon-nagy győzelem volt, de nem szabad elvenni az érdemeket a Leeds csapatától sem, mert végig hajtottak és küzdöttek és tudtuk, hogy nem lankadhat a figyelmünk."

 

 

"Bármikor, amikor a Leeds ellen játszol, folyamatosan figyelned kell minden egyes emberükre. Megszereztük a három pontot és most ez a legfontosabb. Jó volt látni a gólokat. Nagyszerűek voltak."

 

A csapat norvég menedzsere Greenwoodot a csatár pozíciójában nevezte, ugyanakkor tisztában van vele, hogy a tinédzser számos poszton megállja a helyét és nem szabad őt beskatulyázni. Ole nem felejtette el megemlíteni azt sem, hogy a támadások milyen gördülékenyen és gyorsan zajlottak és véleménye szerint a gólok méltók arra, hogy az Old Trafford archívumába kerüljenek.

 

"Honnan tudod, hogy csatárként akarom őt játszatni?" - válaszolta a menedzser arra a kérdésre, hogy középcsatárként számol-e a továbbiakban a fiatal támadóval. Soha nem mondtam azt, hogy azt akarom, hogy csatár legyen. Olyan támadóim vannak, akik több poszton is megállják a helyüket."

 

"Most bal oldalról szerezte a gólját, de ugyan ilyen veszélyes jobb oldalról is. Továbbra is számítok rá, ahol csak lehet. Legyen az a csatár helye, vagy szélső. Ő egy nagyon sokoldalú játékos."

 

"Rengeteget fejlődött az elmúlt években és most láthattuk, hogy milyen könnyedén rázta le a védőjét. Két évvel ezelőtt egy fiút láttam az első csapatban szerepelni, aki mára igazi férfivá érett."

 

"Tetszett a felkészülési időszakban mutatott teljesítménye. Nagyon keményen dolgozott, hogy megfelelő fizikuma legyen és láthatjuk, hogy készen áll."

 

"Láthattuk már a többi támadó esetében is, hogy képesek a pálya minden pontján kiemelkedő teljesítményre. Marcus, Anthony, Jadon és Dan is mind nagyon sokoldalú játékosok és képesek különböző pozíciókban játszani."

 

"Talán Edinson az egyetlen, akire fixen, csatárként számítunk, a többieket pedig hagyjuk, hogy fejlődjenek minden poszton. Emlékszem arra, amikor Wayne, Carlos és Cristiano együtt játszottak. Remek játékosok voltak és az ilyenek képesek együtt és jól játszani, ha megvan a megfelelő mozgásterük. Ma ezt láthattuk a srácoktól."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!