A klub támogatja Elanga-t az UEFA döntését követően is

A Svéd labdarúgó Szövetség fellebbez az EUFA azon döntése ellen, miszerint leállítják a nyomozást a Manchester United támadóját ért rasszista megnyilvánulások ügyében, melyre a közelmúltban egy U21-es válogatott mérkőzésen került sor.


Elanga az ellenfél egyik játékosának magatartását jelezte a találkozó játékvezetői felé azon a mérkőzésen, melyen a svédek Olaszország fiataljaival csaptak össze. Az estről a Svéd labdarúgó Szövetség értesítette az EUFA-t is.

 

Az UEFA azonban azóta úgy döntött, hogy nem viszi fegyelmi bizottság elé az ügyet.

 

Hétfőn a svédek közleményt adtak ki az UEFA döntésével kapcsolatban, melyben Elanga is kommentálta az incidens kezelését. 

 

"Természetesen nagyon csalódott vagyok" - mondta a United játékosa. "Tudom, mit hallottam és, hogy mi történt. Remélem, hogy a fellebbezés eredményre vezethet. Hálás vagyok a támogatásért, melyet csapattársaimtól és a Svéd Labdarúgó Szövetségtől kaptam."

 

A közleményben Tobias Tibell, a svéd szövetség vezető ügyvédje kijelentette, hogy támogatni fogják a fiatal játékost és nem hagyják annyiban az ügyet. 

 

 

"A Svéd labdarúgó Szövetség a lehető legnagyobb komolysággal kezeli ezt a helyzetet" - jelentette ki Tibell. "Jó és nagyon fontos dolog, hogy a személyzet és maga a játékos is cselekedett és jelezte a játékvezetőnek az incidenst. Csalódásnak éljük meg, hogy az UEFA úgy döntött, hogy nem viszi fegyelmi bizottság elé az esetet. Azonban nincs kétségünk afelől, hogy a fiatal játékos mit hallott és ennek megfelelően fellebbezni fogunk a döntés ellen."

 

A Manchester United is csalódott az UEFA döntésével kapcsolatban és a klub kijelentette, hogy teljes mértékben támogatni fogja Anthony-t ebben az ügyben.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!