Beharangozó: Watford - Manchester United

Az idei utolsó nemzetközi szünetet követően megkezdődik az angol csapatok számára az év legforgalmasabb időszaka. A Vörös Ördögök már szombaton bele is csapnak a lecsóba és meglátogatják a Watfordot a Premier League 12. fordulójában.


Legyinthetnénk, hogy a jelenleg 17. helyen álló Watford csak egy könnyed előétel a bajnoki címre hajtó United számára, ám a csapat szünet előtti formáját, valamint azt nézve, hogy legutóbb a Lódarazsak otthonában megégett a United, kicsit sem számíthatunk könnyű szombat délutáni kirándulásra.

 

A két csapat szünet előtti formáját nézve minkét fél vereséget szenvedett, viszont a 3 pontra ugyan úgy mindkét gárdának szüksége van, igaz a Watfordnak azért, hogy távolodni tudjon a kieső helyektől, míg a United a jelenlegi listavezető Chelsea-re szeretne felzárkózni, akiknek az előnye jelenleg 9 pont a rekordbajnokkal szemben. Tuchel csapatára azonban a forduló nyitómeccsén egy Leicester elleni összecsapás vár, ahol akár szurkolhatunk is a Rókáknak, hogy nyerjenek és a Kékek ne tudják növelni előnyüket. Solskjaerék a 13. fordulóban pedig megütköznek a Chelsea-vel így megvan a lehetőség arra, hogy csökkenjen a különbség.

 

A legfőbb kérdés azonban továbbra is az, hogy Ole mire lesz képes az év hátralévő időszakában, képes lesz-e összekapni és a győztes irányba terelni csapatát, valamint feledtetni a kudarcokat a szurkolókkal. Ezzel kapcsolatban a Taktikai Mágnestábla rovat legutóbbi fejezetében olvashattok is érdekes dolgokat, főként a menedzseri pozíció kérdésével kapcsolatban. Kíváncsian várjuk, hogy a norvég menedzser képes lesz-e kitalálni valamit, amivel kikászálódnak a gödörből.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Watford: Baah (bokasérülés), Etebo (izomsérülés), Kabasele (combsérülés), Kucka (eltiltás), Sema (ütés)

 

United: Pogba (eltiltás - comsérülés), Varane (izomsérülés), Cavani (ínsérülés), McTominay (erőnlét)

 

 

Érdekességek:

 

A Watford legutóbbi 14 Manchester United elleni Premier League mérkőzéséből 12 találkozót elveszített, a másik két meccset pedig megnyerték. Egyetlen ellenfél ellen sem veszítettek több bajnokit a Lódarazsak.

 

Az élvonalban a Vörös Ördögök 26 mérkőzésből 18-at megnyertek a Watford ellen 4 döntetlen és 4 vereség mellett, ami 69% győzelmi mutató. Azon csapatok közül, akikkel legalább 20 alkalommal találkozott a United élvonalbeli története során csak a Luton Town ellen van magasabb győzelmi aránya, ami 73%. Ez 30 összecsapásból 22 győzelmet jelent.

 

Ebben a szezonban a Watford csapata hozta le eddig szerzett gól nélkül a legtöbb bajnoki találkozót, szám szerint 7 mérkőzést. Az eddig lejátszott további 5 találkozóból viszont 3 meccsen is 3, vagy annál több gólt értek el.

 

A Manchester United legutóbbi 3 bajnoki mérkőzésén, amit újonnan feljutott csapat ellen játszott, nyeretlen maradt. Az előző szezonban döntetlen eredmény született a Leeds, a Fulham és a West Brom ellen is. Még 1997 szeptemberében volt olyan sorozata a Unitednek, amikor zsinórban 4 meccsen nem tudtak PL-be feljutó csapat ellen nyerni. Ekkor a Sunderland, a Derby, a Leicester és a Bolton ellen sem tudtak 3 pontot szerezni.

 

A Watford legutóbbi 21 Premier League találkozóján legalább 1 gólt kapott és ez a csapat leghosszabb sorozata, melyben nem tudták kapott gól nélkül megúszni a bajnokijukat.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 6 bajnoki meccsükből 4-et elveszítettek (1 győzelem, 1 döntetlen), ezt megelőzően 40 találkozó alatt jutottak ugyanennyi vereségig (24 győzelem, 12 döntetlen). A 6 PL meccsen megszerzett 4 pont a United legalacsonyabb szerzett pontszáma 2015 novembere/decembere óta. Akkor Louis van Gaal irányítása alatt abban az etapban 3 pontot tudtak összehozni 6 bajnoki alatt.


A Lódarazsak ebben a szezonban magukénak tudhatják a legtöbb elkövetett szabálytalanság "rekordját" 154 esettel. Ez legalább 26-tal több, mint bármely más csapat mutatója a Premier League-ben. A Premier League két legtöbbet szabálytalankodó játékos is a Watford színeiben játszik ebben a szezonban, ők Emmanuel Dennis (26) és Juraj Kucka (25).

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 35 mérkőzés - 24 United győzelem, 5 döntetlen, 6 Watford siker - gólarány 63/30 a United javára

 

Premier League: 14 mérkőzés - 12 United győzelem, 2 Watford siker - gólarány 31/14 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Watford: V, V, GY, V, V

 

United: D, V, V, GY, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Watford - United: 2-0 (2019.12.22.)

Watford - United: 1-2 (2018.09.15.)

Watford - United: 2-4 (2017.11.28.)

Watford - United: 3-1 (2016.09.18.)

Watford - United:  1-2 (2015.11.21.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Watford: Sarr 4 gól, Dennis 3 gól, King 3 gól

 

United: Fernandes 4 gól, Ronaldo 4 gól, Greenwood 4 gól, Lingard 2 gól, Rashford 2 gól

 

 

Premier League, 12. forduló

Watford - Manchester United

Vicarage Road, 2021.11.20. 16:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Jonathan Moss

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Watford: Foster - Femenia - Cathcart - N'Koulou - Rose - Sarr - Cleverley - Sissoko - Dennis - Pedro - King

 

United: De Gea - Bailly - Lindelöf - Maguire - Dalot - Matic - Telles - Sancho - Fernandes - Lingard - Ronaldo

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!