Rangnick várja a találkozást Fergusonnal

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick már alig várja, hogy a következő hetekben újra találkozhasson Sir Alex Fergusonnal.


A német edző kezd beilleszkedni új szerepkörébe és a Crystal Palace elleni bajnokin már a kispadról fogja iránytani a Vörös Ördögök csapatát. Első találkozóján azon a helyen ülhet majd, melyet annak idején Sir Alex Ferguson foglalt el, akivel pályafutása során a Schalke csapatával kétszer is megütközött menedzserként a 2011-es Bajnokok Ligája elődöntőjében.

 

Bár a több, mint 10 évvel ezelőtti estéről a skót edzőlegenda őriz szebb emlékeket, mivel a United 4-1-re legyőzte az Álmok Színházában a német együttest és bejutott a sorozat fináléjába. Ennek ellenére Rangnick szívesen beszélgetne a klub történetének legsikeresebb menedzserével. A vasárnapi összecsapás előtt Rangnick elárulta, hogy még nem volt sajnos lehetősége találkozni Fergusonnal, de már nagyon várja, hogy erre lehetősége legyen. 

 

"Szerettem volna találkozni vele, de most jött vissza New Yorkból és a COVID szabályok miatt néhány napot otthon kellett töltenie, de nagyon várom, hogy a következő 2-3 hét során találkozzunk és beszélhessünk" - mondta Rangnick.

 

 

"Darren Fletcher már jelezte, hogy szeretne összehozni egy ebédet, vagy vacsorát, ami nem is az első találkánk lenne, mert nyilvánvalóan korábban már amikor itt jártam és a mérkőzés után behívott az irodájába az Old Traffordon egy pohár borra. Igaz azt a mérkőzést a 4-1-es hazai győzelem miatt ő jobban élvezte, akkoriban elég nagy volt a különbség az ő és az én csapatom között."

 

A két menedzser az Old Traffordon elfogyasztott egy pohár bor után legközelebb 4 év múlva találkozott, mely alkalmat az ideiglenesen kinevezett menedzser nagyszerű élménynek nevezett.

 

"2015-ben találkoztam vele újra a Kicker sportmagazin díjátadóján. Akkor együtt vacsoráztunk és nagyszerű élmény volt. Ezért is várom nagyon, hogy újra találkozhassunk személyesen."

 

Rangnickot arról is megkérdezték az újságírók, hogy meríteni fog-e ihletet Sir Alex menedzserként betöltött időszakából és bravúrjaiból.

 

"Fontos, hogy ragaszkodjunk ahhoz a DNS-hez, ami akkor a sikerekhez vezetett, ahogy az is, hogy ezt átültessük a modern futballba. Ez a legfontosabb dolog pedig könnyűnek hangzik. El kell képzelned, hogyan akarsz futballozni, mit képviselsz, mi az a bizonyos identitás."

 

"Meg kell értenünk, hogy mit akarunk, hogyan lássanak minket? Mit szeretnének a szurkolók? Emellett gondoskodnunk kell a lehető legjobb utánpótlással, toborzással, amiknek köszönhetően a legjobb játékosok érkezhetnek majd a klubhoz. Illetve közép-, vagy hosszú távon a lehető legjobb menedzserrel kell edzeni, felkészíteni a csapatot."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!