Rangnick reakciója a Palace legyőzésére

A Manchester United megbízott menedzsere, Ralf Rangnick játékosai teljesítményét dicsérte a vasárnapi, Crystal Palace ellen 1-0-ra megnyert bajnokit követően.


Rangnick értékelése

"Összességében boldog vagyok. Pozitív értelemben meglepett, hogy a játékosok mennyi mindent megvalósítottak a pályán, figyelembe véve, hogy tegnapig még közös edzésünk se volt. Volt néhány játékossal egyéni egyeztetésünk, illetve a csapattal is. Azt gondolom, hogy az első fél óra lenyűgöző volt, nagy sebességű, magas intenzitású és tempójú játékkal. Az egész mérkőzés során támadólag tudtunk fellépni, az egyetlen dolog, ami hiányzott, hogy egy, két vagy három helyzetünket gólra váltsuk. Aztán a 30. és 45 perc között a tempónk egy kicsit visszaesett, de akkor is irányítottunk. A félidőben azt mondtam a játékosoknak, hogy továbbra is tartsák magasan a tempót és intenzitást, szorítsuk be őket a a térfelükre, amely egyben azt is jelentené, hogy a saját tizenhatosunktól és kapunktúl távol tudjuk őket. A meccs végén sikerült egy gyönyörű gólt szereznünk Fred erős jobb lába révén (mosolyog). A viccet félre téve, minden rendben volt. Az utolsó három percben természetesen minden létező kockázatot felvállaltak a néhány szögletünk és szabadrúgásuk során, de mindegyik alkalommal jól védekeztünk."

 

Kulcsfontosságú üzenet a játékosoknak

"Természetesen a legfontosabb számunkra az volt, hogy távol tartsuk őket a kapunktól, folyamatosan nyomás alatt tartsuk őket és minden labdáért megharcoljunk, illetve meg is nyerjük ezeket a párharcokat. Úgy döntöttünk, hogy egy kissé más hadrendben állunk fel, de csak nagyon kis mértékben tértünk el. Marcus és Cristiano személyében két csatárral játszottunk, Jadon és Bruno pedig 10-esként szerepeltek, a csapat többi tagja azonban a megszokott pozíciójában szerepelt. Úgy gondoltam, hogy számunkra jobb lesz, ha középen többet birtokoljuk a labdát azzal, hogy Cristianonak van egy társa és szerintem jól működött."

 

A mérkőzés irányítása

"Szerintem ezt mindenki látta. Láttam néhány meccset tv-ben, az Arsenal ellenit pedig a helyszínen és bizonyos mérkőzéseken eléggé bizonytalanok voltunk ezek közül, de ezúttal megvolt az az érzésünk, hogy mi irányítjuk a mérkőzés alakulását. Azt se felejtsük el, hogy két nappal kevesebb állt rendelkezésünkre a regenerálódásra, így pedig a fiúk által mozgósított energiát még inkább el kell ismernünk."

 

 

Szeretjük Fredet

"Szerintem mindenki szereti Fredet. Nem lehet nem szeretni. Én csak két napja ismerem, de ő olyan, minta a napfény."

 

Létfontosságú kapott gól nélküli meccs

"Ezek a típusú játékosok minden képesek gólokat szerezni. Ma egy kicsivel több türelemre volt szükségünk, de a gólok mindig jönni fognak tőlünk, így amíg sikerült kapott gól nélkül lehoznunk egy meccset - ebben a szezonban ez csak harmadik alkalommal sikerült - addig mindig van esélyünk győzni."

 

Élvezetes élmény

"Igen, a hangulat lenyűgöző volt. 10 évvel ezelőtt jártam már itt, majd öt és három évvel ezelőtt is láttam néhány meccset a helyszínen. Most azonban már felelősséggel tartozom az itt történtekért, az pedig ahogyan a szurkolók biztatták a csapatot és segítették őket a nehezebb pillanatokban, fantasztikus volt. Valószínűleg egyedi."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!