Rangnick reakciója a Young Boys elleni döntetlenre

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick megosztotta véleményét a Vörös Ördögök Old Traffordon elért 1-1-es Young Boys elleni döntetlenjéről.


A teljesítményről 

"Nem szabad túl szigorúnak lennünk. Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy ebben a formációban és összetételben még soha nem szerepeltek együtt a játékosok. Az első fél óra rendben volt, szereztünk egy gyönyörű gólt és emellett volt még két nagy helyzetünk. Amelyekből Juan Matanak és Amadnak is eredményesnek kellett volna lennie igazából. Akkoriban már 2-0-ra, vagy 3-0-ra kellett volna vezetnünk, majd azzal, hogy nem voltunk elég proakítvak, hibáztunk. Túlzottan mélyre húzódtunk vissza, számtalanszor kínáltuk fel a presszing lehetőségét az ellenfelünknek, köztünk a bekapott gólunknál is. A második félidő alapján akár 4-4 is lehetett volna az eredmény a végén, mert Anthony Elanga révén volt egy újabb hatalmas lehetőségünk, aki szemtől-szembe mehetett a kapussal, de emellett is voltak még helyzeteink. A második játékrészben egy kissé akadozó volt a játék, de továbbra is hiszem, hogy az volt a legmegfelelőbb döntés, hogy játéklehetőséget biztosítottunk ezeknek a fiatal játékosoknak. Tom Heaton bemutatkozhatott a Manchester Unitedben, mellett pedig több tapasztalt játékosunk is fontos játékpercekhez jutott a pályán."

 

Greenwood dicsérete

"Nem csak a csodálatos góljával, de azzal is jó benyomást keltett, ahogyan előkészítette Juan Mata helyzetét. Az parádés volt. Ő egy hihetetlenül nagy tehetség. Jobb és bal lábbal is nagyon jó a labdával, emellett pedig vasárnap is ő készítette elő Fred gólját. De továbbra is minden a folyamatosságról szól vele kapcsolatban. Fizikálisan még fejlődnie kell, de technikailag a korához képest ő egy nagyszerű játékos. Az én feladatom az lesz, hogy fejlesszem és atlétát faragjak belőle, ha pedig ez sikerül, akkor állandó tagja lehet a klub kezdőcsapatának."

 

A bekapott gólról 

"Ami egy kicsit bosszantó volt az a bekapott gól előtt szituáció, mert túlzottan sok labdát játszottunk a presszing terület első vonalába és ebből született a találatuk is. Könnyedén tisztázhattuk volna a labdát és bármikor képesek vagyunk kijátszani a második vagy harmadik presszing területre, abból mindig képesek vagyunk veszélyesek lenni. Közöltem ezt a játékosokkal a mérkőzés előtt, de ennek ellenére is olyan szituációba keveredtek, hogy egy öt méteres passznál állva várták a labdát."

 

Okok a kezdőcsapat összeállítása mögött

"Két oldala volt: az egyik, hogy bizonyítási lehetőséget akartam adni a ma játszóknak és hogy láthassam őket tétmérkőzésen. A másik pedig, hogy a vasárnap játszókat pihentethessem. Azokkal a játékosokkal ma egy hosszú edzést csináltunk végig, majd lesz még két normál gyakorlásunk holnap és holnapután, hogy felkészüljünk a Norwich elleni meccsre."

 

 

Luke Shaw visszatérése

"Jó volt újra a pályán látni Luke Shaw-t. Remélhetőleg legalább arra eséllyel pályázhat majd, hogy ott legyen a Norwich elleni meccsnapi keretben."

 

Wan-Bissaka sérülése

"Ma este két újabb rúgást kapott - az egyiket a csuklójára, a másikat a térdére - szóval szüksége volt kezelésre az öltözőben. Most meg kell várnunk, hogy miként érzi majd magát holnap (csütörtökön), de remélhetőleg nem szenvedett semmilyen törést és számíthatok rá szombaton."

 

Savage és Iqbal debütálása 

"75 ezer néző előtt Bajnokok Ligája mérkőzésen játszani az Old Traffordon olyan élmény, amelyet valószínűleg soha nem felejtenek el és nem is szabad elfelejteniük és ösztönzőleg kell hatnia a karrierükre. Remélhetőleg a jövőben még több játékperchez juthatnak majd az Old Traffordon."

 

Lehetséges ellenfelek a legjobb 16 között

"Ez a Bajnokok Ligája, így nem lehet könnyű ellenfélre számítani, szóval majd meglátjuk. Azt hiszem hétfőn lesz a sorsolás. Számunkra most minden figyelem a Norwich elleni meccsre irányul, amely fontos lesz. Aztán kedden következik a Brentford, majd otthon a Brighton, szóval ezek azok a meccsek, amelyekre a teljes figyelmünket irányítanunk kell és remélhetőleg a lehető legtöbb pontot tudjuk majd ezek során szerezni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!