Rangnick véleménye a cserék szabályozásáról

Ralf Rangnick, a Manchester United ideiglenes menedzsere úgy véli, hogy a Premier League-nek meccsenként 5 cserét kellene engedélyeznie, hogy segítse a klubokat a COVID járvány kezelésében.


A Premier League-ben 3 csere volt engedélyezve, illetve most is ennyit lehet cserélni egy mérkőzésen, azonban 2020 májusában átmenetileg 5 cserét engedélyeztek azért, hogy támogassák a játékosok regenerálódását a nagy iram közepedte. Ugyanakkor a PL volt az egyetlen top bajnokság, ami a 2020/21-es szezonban 3 csak 3 cserét engedett és jelenleg is ennyi variációs lehetőség áll a menedzserek rendelkezésére egy mérkőzésen belül. 

 

Csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján Rangnick elmondta ezzel kapcsolatos gondolatait az őt kérdező újságíróknak.

 

"Amennyire emlékszem a járvány két évvel ezelőtti indulására, akkor valamikor akkor engedélyezték, hogy 5 csere lehessen egy meccsen. Szerintem ez helyes döntés volt, hogy minél több pihenést tudjunk biztosítani a játékosoknak, amivel energiát is megtakarítanak. Ez különösen fontos, főleg azoknak, akik esetleg épp felgyógyultak a COVID-ból és csak most térnek vissza a pályára."

 

"A helyzet most is ugyan az, mint másfél évvel ezelőtt és ezért nem látom okát, hogy miért ne lehetne úgy, ahogy akkor is volt. Amennyire tudom Európában Anglia az egyetlen, ahol csak 3 cserét engedélyeznek, míg az összes többi nagy európai bajnokságban 5 csere a megengedett."

 

 

"Továbbra is 8 játékos ülhet a padra, de továbbra is csak 3-at lehet cserélni, így 5 játékos mindig csak a padon fog ülni."

 

A sajtótájékoztatón kitértek arra is, hogy a Premier League találkozót szervezett a menedzsereknek és a csapatkapitányoknak, hogy megvitassák, miként lehet a játékosok egészségi állapotát a lehető legjobban megőrizni a sűrű menetrend miatt. Rangnickot megkérdezték, hogy mit szeretne elérni a találkozó során, amire a német mester az alábbit válaszolta.

 

"A legtöbb dologról már beszéltünk, de úgy gondolom, hogy fontos lenne, ha engedélyeznék az 5 cserét. Ez növelné, javítaná a játékosok állapotát a csapatban érzelmileg is, mert nem mindegy, hogy 3, vagy 5 játékosnak tudsz egy mérkőzésen pluszban játékidőt biztosítani. Ebből kifolyólag határozottan támogatom az 5 csere lehetőségét és, ahogy mondtam is, más országokban ez meg is van."

 

"Úgy gondolom, hogy ezt a lehetőséget komolyan fontolóra kell vennie a Ligának. Nem beszélgettem erről a témáról a játékosaimmal, de szerintem nincs is erre szükség, mert tudom, hogy a legtöbben támogatnák."

 

"Ami biztos, hogy a Premier League mindent megtesz azért, hogy a játékosok biztonságban legyenek. Klubon belül is odafigyelünk erre és folyamatosan fegyelmezett magatartásra ösztönözzük a srácokat a kontaktusokkal kapcsolatban, valamint próbálunk ügyelni arra is, hogy a legtöbbjük be legyen oltva. Erről annyit tudok, hogy a klubnál magas az oltottsági arány a játékosok körében."

 

"Az elmúlt két hét azonban azt mutatta, hogy hiába kapott valaki két, vagy három oltást, akkor is elkaphatja ezt a vírust. A betegségtől nem vagy megvédve, de annak súlyos következményeitől igen. Amennyire tudom, a legtöbb játékosnál, akiknek pozitív lett a tesztje gyenge tünetek voltak csak és nem szenvedték meg a betegséget."

 

 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!