Rangnick várja az ünnepi meccseket

Ralf Rangnick, a Manchester United ideiglenes menedzsere elárulta, hogy eddig ahhoz volt szokva, hogy az ünnepi időszakban pihenőt tartanak a csapatok, de most nagyon várja, hogy megtapasztalhassa, hogy milyen is ez az időszak Angliában.


A német szakember eddigi munkái során több országban is dolgozott, ám mindegyikben szünetet tartanak a bajnokságban Karácsony tájékán, ám elmondta, hogy a szünetekben mindig nyomon követte a Premier League mérkőzéseit.

 

Az ideiglenesen kinevezett menedzserrel a klubmédia riportere, Mark Sullivan készített interjút, melyben szót ejtettek az ünnepi mérkőzésekről, a játékosokról és a stábban történt változásokról, valamint Rangnick külön üzenetet is intézett a klub szurkolóihoz.

 

Az edzések megszakadtak az elmúlt hetekben, így felmerül a kérdés, hogy miként zajlik most a felkészülés a Newcastle elleni bajnokira?

"Igen, ahogy azt mindenki tudja 4 napra be kellett zárnunk az edzőközpontot mivel a szünet előtti utolsó edzésre már csak 8 mezőnyjátékos és 3 kapus tudott eljönni. Múlthét kedden folytattuk az edzéseket, amikor is már 14-15 játékos tudott megjelenni, szerdán pedig már 18-20 főre növekedett a létszámuk. Csütörtökön pedig már Paul Pogbat leszámítva 25 fő tudott edzeni, ami hatalmas fejlődés 1 héten belül. Mindenki jó formának örvend és egészséges és, ha minden így marad, akkor nehéz lesz eldöntenem, hogy ki kerül majd a kezdőbe. Bizakodom és optimista vagyok a létszámot illetően. 

 

Kihívást jelent a mostani időszak Önnek, tekintettel a különösen nehéz időszakra, ami világszerte tapasztalható?

"Őszintén szólva, amikor megtartottam az első edzést a Crystal Palace elleni meccs előtt bárki azt mondta volna, hogy ez fog következni, akkor azt mondtam volna, hogy kizárt. Igaz Németországban is volt hasonló helyzet, csak 3-4 héttel előttünk. Túl nagy meglepetést nem okozott számomra ez a helyzet, bár azt kívántam volna, hogy ne történjen meg, de a legfontosabb, hogy ebből is a lehető legtöbbet kihozzuk, hogy gondoskodjunk arról, hogy védve legyenek a játékosok és ezzel biztosított a jövő. bízom benne, hogy nem lesznek további ilyen esetek az előttünk álló hónapokban. Tudom, hogy erre nincs garancia, de a klubon belül mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez ne ismétlődhessen meg."

 

Beszéltünk Marcus Rashforddal, aki elmondta, hogy nagyszerű, hogy mindenki újra edz. Milyen érzés újra együtt lenni Carringtonban?

"Még mindig igyekszünk távolságot tartani és rendszeresen maszkot viselünk, bár amikor a szabadban vagyunk nyilvánvalóan ezt nem tesszük. Amennyire látom a játékosaim elvégezték a házi feladatukat otthon és jó formában vannak. Az otthoni edzések javarészt futópados, vagy szobabiciklis edzések voltak, de vannak, akik a kertjükben a szabadban tudtak edzeni. Nagyon pozitív vagyok a következő meccseket illetően, ami a fizikai állapotunkat illeti. A mostani edzések arról szólnak, hogy próbáljuk taktikailag fejleszteni a csapatot és próbáljuk a lehető legnagyobb egyensúlyt megtalálni annak érdekében, hogy egy agresszívan és jól támadó csapat lehessünk. Az pedig nagyon fontos, hogy ezt az össze játékos a magáévá tegye. A másik oldal is fontos, ami pedig az, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, hogy minél nehezebb legyen ellenünk gólhelyzeteket kialakítania az ellenfeleknek. Ezekből teremtjük meg a tökéletes egyensúlyt és ezek alapján igyekszünk fejleszteni a csapatot."

 

Mik a hírek a csapatot illetően a Newcastle elleni meccset megelőzően?

"Nos, ahogy mondtam, 25 játékosunk volt csütörtökön és csak Paul Pogba hiányzott. Hannibal is velünk volt először mióta visszatért a válogatottból. Sajnos őt majd nélkülöznünk kell januárban, de megnéztem a döntőjüket és örülök, mert azt láttam, hogy van még egy nagyon tehetséges játékosunk a fiatalok soraiból és terveim szerint, ha visszatér, akkor rendszeres résztvevője lesz a felnőtt csapat edzéseinek."

 

 

Az eddigi meccseken, melyen már Ön irányította a csapatot láthattuk, hogy lehetőséget ad a fiataloknak. Fontos ez az Ön számára?

"Úgy gondolom, hogy a Busby Babe-s óta ez a klub DNS-e. Ugyan ez volt a helyzet Sir Alex Ferguson irányítása alatt 27 éven keresztül. Nem elég annyi, hogy valaki fiatal és tehetséges. Rendelkeznie kell a megfelelő személyiséggel, mentalitással és, ha ezek mind megvannak, akkor az ilyen játékosoknak természetesen szeretnénk lehetőséget biztosítani. Többen voltak is már velünk meccsen és számomra különösen fontos, hogy ezeket a srácokat fejleszteni tudjam."

 

Januárban jön a téli átigazolási időszak. Körvonalazódik már esetleg az esetleges távozók, érkezők névsora? 

"Jelen pillanatban a fókuszom azon van, hogy megismerjem az összes játékosomat. Most, hogy több hete együtt vagyunk már jobb a rálátásom a keretre, de az elsődleges szempont, hogy a meglévő játékosokat tudjam fejleszteni. Persze, ha egy játékos úgy rézi, hogy el szeretne menni, mert úgy véli, hogy nem lesz elég játékideje, akkor beszélhetünk róla. Két dologról szól ez az egész. Az egyik, hogy a játékos mit szeretne, illetve emellett a klub igényeit is ki kell elégíteni."

 

Annak ellenére, hogy néhány meccset lehalasztottak, még mindig sűrűnek mondható az ünnepi menetrendje a csapatnak. Mennyire furcsa, hogy a németországi szokásokhoz képest itt nincs leállás a bajnokságban?

"Nyomon követtem az elmúlt 40 évben az angol focit, így tudtam előre, hogy Karácsonykor itt mi a szokás, ismerem a Boxing Day-t és tudom, hogy itt az Új Év első napján is szoktak mérkőzést rendezni. Ennek az eltörlésének az ötlete olyan lenne itt, mintha valaki kitalálná, hogy felejtsék el az angolok az 5 órai teát, vagy a királynőt. Ez része az ország hagyományainak és nagyon várom, hogy pályafutásom során először részese lehessek ennek. Amin esetleg lehetne agyalni az az, hogy van-e értelme két kupasorozatnak is, mert más európai országok ligájában csak 1 van. Illetve amiről szerintem kifejezetten fontos lenne beszélni az az, hogy 3 helyett lehessen 5 csere a meccseken, ahogy más top ligákban is van. A cserepad hosszabb, 18 játékost nevezhetek, de hiába vannak többen ott a padon, ha továbbra sem tudok, csak 3 játékosnak lehetőséget adni."

 

Ewan Sharp is csatlakozik az edzői stábhoz, akivel korábban már dolgozott együtt. Mit hozhat ő a Unitednek?

"Ewan és én dolgoztunk már együtt, a New York Red Bullsnál volt videóelemző és segédedző. Akkoriban a Red Bull Global Futball vezetőjeként dolgoztam és bár, csak 26 éves volt, amikor megismertem, már akkor is nagyon tehetséges szakember volt és most is annak tartom. Torontóban és a Lokomotív Moszkvánál is járt és nagyon örülök, hogy csatlakozik hozzánk. Az is remek dolog, hogy Chris Armas is dolgozott már vele New Yorkban, így remekül ismerik ők is egymást."

 

Az idei év a végéhez közeledik. Mit üzennél a szurkolóknak a 2022-es esztendő előtt?

"Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek a családjával közösen! Bízunk benne és gondoskodunk róla, hogy jövőre is a szurkolóink előtt játszhassunk. Ez azt jelentené, hogy maguk a szurkolók is jó egészségnek örvendenek és biztonságban vannak. Ez lenne a kívánságom mindenkinek és remélhetőleg látni fogjuk egymást a következő hazai meccsen is. Nagyon várom, hogy 75000 néző előtt játszhassunk az Old Traffordon és mindenkinek a legjobbakat kívánom az Új Évre!


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!