Rangnick reakciója a Newcastle elleni döntetlenre

Ralf Rangnick több fizikalitást és energiát vár a Manchester United játékosaitól, miután a Vörös Ördögök frusztráló estét produkáltak hétfőn a St. James' Parkban.


Energia és fizikalitás

"Egyáltalán nem tetszett [a teljesítmény]. Mi mindannyian azon dolgozunk, hogy jobban kontroll alatt tudjuk tartani a mérkőzéseket - ma, néhány pillanatról eltekintve ez egyáltalán nem sikerült nekünk. Minden az energiáról és a fizikalitásról, hogy ki nyeri meg a második labdákat és arról szól, hogy az átmenetek pillanatában ki van jobb pozícióban és mi egyik szempontból se voltunk topon. Végül szereztünk egy pontot, de a teljesítményünknek összességében sokat kell javulnia. A Palace ellen jobbak voltunk, az egy más meccs volt, otthon játszottunk. Aztán jött két idegenbeli bajnoki, a Norwich és most a Newcastle ellen, amelyek mint mondtam, a fizikalitásról és az energiáról szólnak... készen kell állni és meg kell tudnod nyerni ezeket a direkt párbajokat, ezúttal pedig gyakran nem ez volt a helyzet. Még amikor mi birtokoltuk is a labdát, túl sok labda eladásunk volt, köztük a bekapott gól előtt is, az pedig nem igazán teszi könnyűvé a dolgodat, ha a St. James' Parkban 7 perc után egy gólos hátrányba kerülsz. Ma nem a testbeszéd, hanem a fizikalitás kérdése volt ennek a meccsnek a kimenetele. Ma a testbeszéddel nem igazán volt probléma, de ha versenyképes akarsz lenni itt a Newcastle ellen, akkor fizikálisabbnak kell lenned, amely a mérkőzés nagy részében nem valósult meg esetünkben, ezért szenvedtünk."

 

Jobb döntésekre van szükség

"A legnagyobb problémánk az általunk elkövetett hibák, a labda eladások, a ki nem kényszerített hibák voltak. Amikor a labdát birtokoltuk, túlzottan sokat adtuk el. Még a második félidőben is, amikor egyenlítettünk, nekik pedig két-három játékosuk is megsérült, nem igazán voltunk képesek irányítani a mérkőzést, mert rossz döntéseket hoztunk fontos pillanatokban, ez pedig mindent eldöntött."

 

 

Edi problémákat okozott

"Mivel hátrányban voltunk, ezért szükségünk volt egy gólra, több kockázatot kellett vállalnunk, ezért hoztuk be Edinson Cavanit és Jadon Sanchot és álltunk át 4-1-3-2-re. Bizonyos helyzetekben, köztük amelyből a gólt is szereztük, jók voltunk. Edinsonnak volt még két másik lehetősége a gólszerzésre, vele pedig volt még egy csatárunk a pályán, aki veszélyes tudott lenni a kapu előtt. Ma nem a felállás kérdése volt a teljesítményünk - hanem az agressziónké. Hiányzott az agresszió is és ezeken a területeken jobbnak kell lennünk, köztük abban is, hogy mit teszünk, amikor nálunk van a labda."

 

A Covid nem lehet kifogás

"Sokat számít a ritmus, de nem szabad kifogásokat keresnünk [a Covid miatti lendületvesztés okán]. Jobbnak, fizikálisabbnak és precízebbnek kell lennünk, amikor mi birtokoljuk a labdát. Nem voltam elégedett a labda birtokában mutatott teljesítményükkel, vagy amikor le kellett támadnunk az ellenfelüket. Minden a sprintelésről, az energiáról és arról szól, hogy milyen erőket mozgósítunk a labda birtokában és amikor nincs nálunk. Három napon belül következik a Burnley elleni hazai meccsünk, négy nappal később szintén otthon pedig a Wolves ellen lépünk pályára, tehát mindkét mérkőzésre hazai környezetben kerül sor. Képesek vagyunk jobb teljesítményre, tudom, hogy a játékosok jobbak annál, mint amit ma láttunk tőlük, de ezt meg is kell tudnunk mutatni, fenntartható módon a két hazai meccsünkhöz ahhoz, hogy otthon tudjuk tartani a pontokat."

 

De Gea kiválósága

"Szerintem a múltban több olyan mérkőzésünk volt, amikor jobbak voltunk, de minden az eredményről szól. Az viszont ismételten egy jó dolog, hogy hátrányból tudtunk egyenlíteni. A végén akár 2-2 is lehetett volna - David de Gea újra bemutatott 2-3 hatalmas védést, csakúgy, mint a Norwich ellen, de nekünk is voltak lehetőségeink a második gól megszerzésére. Az biztos, hogy David a világ legjobb kapusai közé tartozik - ezt megmutatta a Norwich elleni és a mostani meccsen is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!