Rangnick: Már a támadóknak is védekezniük kell

Ralf Rangnick célja, hogy a Manchester United már a támadóharmadban megkezdje a védekezést és ezzel csökkenteni tudják az ellenfelek lehetőségeinek számát.


A német tréner alig egy hónapja van a klubnál, ám itt töltött idejének nagy részét sajnos nem tudta aktívan tölteni a COVID esetek megszaporodása és az emiatti edzőközpont bezárása miatt. 

 

Rangnick első két bajnokiján a United kapott gól nélkül tudta lehozni a találkozóit, majd most hétfőn 1-1-es döntetlent játszottak a Newcastle ellen. Az ideiglenesen kinevezett menedzser és csapata gőzerővel készül a Burnley elleni bajnokira, a felkészülés közben pedig elmondta, hogy mit gondol a Vörös Ördögök védekezéséről.

 

"Raphael Varane sajnos sérülés miatt sok mérkőzést kihagyott és igen, hibázott a Szarkák gólját megelőzően, de ettől eltekintve szerintem rendben volt a játéka, igaz nem mondanám azt sem, hogy kiemelkedően jó volt, ahogy Harry Maguire sem, de összességében jól csinálták."

 

 

Varane Newcastle elleni bajnokija volt a francia számára az első mérkőzés november 2. óta, amikor az Atalanta elleni 2-2 során sérülés miatt le kellett cserélni. Rangnick ragaszkodott azon véleményéhez, hogy a védekezésbeli problémák java csapatszintű és nem pedig egyéni hibából fakad.

 

"A problémánk az volt, hogy túl sok lehetőséget engedtünk az ellenfélnek és ez nem csak a védők problémája, hanem az egész csapaté, hiszen a legtöbb támadás az ellenfél védelmétől indul."

 

"Egy ilyen formációban a 10-esek szerepe is kiemelkedően fontos, de felesleges lenne az egyéni hibákat felhánytorgatni, csapatként kell jobbá válnunk."

 

A United mindössze két gólt kapott Rangnick első 4 meccsén, ami nagyban köszönhető David de Gea fantasztikus formájának. A német mester elárulta, hogy neki és a játékosainak a legfontosabb célja az lesz, hogy hátul minél szilárdabbak legyenek és ezt már a Burnley elleni meccsen is meg akarják mutatni.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!