Rangnick: Fizikálisan erősebbnek kell lennünk

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick szerint csapatának arra kell törekednie a Burnley elleni találkozón, hogy fizikálisan is megállják a helyüket és a lehető legtöbbet birtokolják a labdát.


A Bordók elleni mérkőzés ma este 21:15-kor kezdődik, amely egyben az idei utolsó bajnokija lesz a Vörös Ördögöknek. Mivel az ünnepi időszakban sűrű a program nem meglepő, hogy a Newcastle elleni 1-1-re végződő találkozó óta csupán 3 nap telt el, a csapat pedig szeretne 3 hét után ismét győzelmet ünnepelni az Old Traffordon.

 

A három pont megszerzése különösen fontos a rekordbajnok számára, hiszen egy esetleges győzelemmel magabiztosan és lendületesen vághatnának bele az új esztendő kihívásaiba.

 

A klubmédia riportere még hétfőn, a Szarkák elleni döntetlent követően készített interjút a United német menedzserével, melyet az alábbiakban olvashattok.

 

Ha kicsit előre tekintünk, akkor azt láthatjuk, hogy sűrűn jönnek a meccsek egymás után. Mit vársz a Burnley ellen a csapatodtól?

"Fizikálisan kemény meccsre számítok a Burnley ellen és meg kell találnunk a megfelelő megoldásokat az általuk képviselt játékstílusra, akár náluk, akár nálunk van a labda."

 

 

A Burnley a Newcastle-höz hasonlóan egy olyan csapat, amelyik a kiesés elől menekül. Ez pedig még nehezebbé teszi az ellenük való mérkőzést, mert nincs veszíteni valójuk és mindent megtesznek a pontszerzésért.

"Igen, de a Premier League-ben a legtöbb csapat így játszik, ez már akkor is így volt, amikor még csak a TV-ben néztem ezeket a találkozókat. Ez a futball az erőnlétről is szól. Ehhez pedig alkalmazkodnunk kell és versenyképesnek kell lennünk ezen a szinten."

 

Végezetül, mik azok a pozitívumok, amelyeket mint menedzser átemelnél a Newcastle elleni találkozóból a Burnley ellenire, illetve majd utána a Wolves elleni bajnokira?

"A félidőben 1-0-s hátrányban voltunk és akkor még senki nem gondolta, hogy képesek leszünk visszajönni a meccsbe, majd a végéig megvolt az esélyünk, hogy megnyerjük a találkozót és ezt pozitívumnak látom. A csapat megfelelő reakciót mutatott a pályán, az apró részletekre vonatkozóan viszont még sok a tennivalónk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!