Rangnick reakciója a Burnley legyőzésére

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick elégedett volt csapata teljesítményével a Burnley 3-1-es legyőzése alkalmával.


Javuló teljesítmény

"Igen, azt hiszem. Ahogyan arra számítani lehetett, nagyon kemény és nehéz mérkőzés volt egy olyan csapat ellen, akik fizikálisan és a játékuk bizonyos részében nagyon direktek voltak. Ezzel előre tisztában voltunk, így fontos volt, hogy a fizikális és technikai igénybevételnek megfeleljünk. Amikor a labda az ő térfelükön volt, jól teljesítettünk és minőségi jeleket mutattunk az átmeneteinkben. Fontos volt, hogy korán gólt tudtunk szerezni. A saját térfelünkön vannak még dolgok, amiken javítani lehet, ezeken pedig dolgozni fogunk. Fontos volt a mai nap tekintetében, hogy emelni tudtunk az energia szintünkön. Fizikálisan és energia szempontjából is jó teljesítmény volt."

 

Számítani lehetett a Burnley harciasságára

"Már korán megpróbáltak nyomás alá helyezni minket, de erre számítottunk is tőlük. Ugyanezt tették olyan csapatok ellen is, mint a Manchester City és a Chelsea, szóval nem ért minket váratlanul. Voltak bizonyos problémáink az első 15 perc során abban, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldásokat és a jó döntéseket tudjuk meghozni, de ahogy megszereztük az első gólunkat, sokkal jobbá váltunk. Megmutattuk, hogy mennyire veszélyesek tudtunk lenni, illetve azt is, hogy mennyire rugalmas a játékunk két szélsővel, két szélső védővel, akik fel-alá zakatoltak a támadásokhoz, illetve két csatárral."

 

Vitathatatlan minőség

"Már az érkezésem előtt sem lehetett kétséges, hogy a csapat milyen kvalitásokkal rendelkezik támadásokban, nekünk csak biztosra kell mennünk azt illetően, hogy a lehető legkevesebb gólt kapjuk. Egy kicsit mérges vagyok a bekapott gólunk miatt, amely ismét egy ki nem kényszerített hibából született. Bár az, hogy nyomás alá helyeztek végülis kikényszerített hibának minősül, nem ki nem kényszerítettnek. Ennél az esetnél vétette Eric [Bailly] az este folyamán kevés hibáinak egyikét. El kellett volna rúgnia a labdát és előre játszania, ahelyett, hogy röviden passzol. Ez nagyon hasonló volt ahhoz a gólhoz, amelyet a Young Boys ellen kaptunk a Bajnokok Ligájában, ebből pedig tanulnunk kell. Ez nem azt jelenti, hogy ha technikás csapat vagy, akkor bizonyos körülmények között csak hosszú labdákkal operálhatsz."

 

 

Nagyszerű Scott

"Csak ma délután 2 órakor döntöttük el, hogy játszani fog, mert még mindig problémái vannak a bokájával a Newcastle meccs óta. Szóval jó volt, hogy bevethető volt és ott lehetett a csapatban. A félidőben az orvosunk azt mondta, hogy a fájdalom szintje miatt szenvedni fog a második játékrészben, de fontos volt, hogy a csapatunkban tudjuk és hogy képes volt 93 percet a pályán tölteni. Egy nagyon fontos játékosunk volt ma."

 

Ki tett még jó benyomást?

"Nos, szerintem nincsen értelme egyénileg kiemelni játékosokat. Az egész csapat teljesítménye sokkal jobb volt, és mint mondtam, fontos volt, hogy fel tudtuk venni a kesztyűt a fizikális igénybe vétellel. A szélsőink teljesítményével is elégedett voltam. Jadon [Sancho] jól teljesített, különösen a gólja után [amelyet végül Ben Mee öngóljának adtak], mert megnőtt tőle az önbizalma és ugyanez a helyzet Masonnel [Greenwood]. És Edi [Cavani] munkabírása lenyűgöző volt. Együtt Cristianoval [Ronaldo] nagyon jól dolgoztak labda nélkül is és ahogy már említettem, nagyon jól teljesítettünk csapatként."

 

Januári átigazolási időszak

"Én a jelenlegi játékosainkra koncentrálok. Mint mondtam, elég játékossal rendelkezünk a keretünkben és mennyiségileg nem szenvedünk hiányt. A téli átigazolási időszakban nyélbe ütött transzfereknek csak akkor van értelmük, ha tényleg segítségedre vannak és emelik a minőséget. Eddig még nem beszéltünk erről. Az elmúlt néhány hétben a jelenlegi keretünkre fókuszáltam."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!