Rangnick nem számított könnyű feladatra

Ralf Rangnick bevallotta, hogy egy pillanatig sem gondolta, hogy a Manchester United újraépítése könnyű feladat lesz és véleménye szerint nincs gyors megoldás.


A német menedzsert novemberben nevezték ki ideiglenesen a United élére, első meccse pedig a Crystal Palace ellen volt, melyen 1-0-s győzelmet ért el a csapattal az Old Traffordon, majd egy 1-1-es döntetlen következett szintén hazai pályán a Young Boys ellen a Bajnokok Ligájában.

 

Ezek után idegenben is győzelemmel mutatkozhatott be miután a Norwich-ot is legyőzte fiaival 1-0-ra, majd utána kicsit felemásabb lett az összkép. A Newcastle elleni 1-1-es döntetlen csalódást keltő volt, ám javítani tudtak a Burnley elleni 3-1-re megnyert bajnokin, amely a 2021-es év utolsó mérkőzése volt a Vörös Ördögök számára.

 

A Wolves elleni hazai bajnoki viszont mindenképp visszalépésnek minősül, mivel a rekordbajnok kikapott Bruno Lage csapatától 1-0-ra. Rangnick elárulta, hogy tisztában van azzal, hogy mit kell tenniük, hogy visszatérjenek a győzelmek útjára.

 

"Tudtam, hogy nehéz feladatot bíznak rám, de azért kerestek meg és neveztek ki, hogy ezt megoldjam. Tisztában voltam vele, hogy kemény fába vágom a fejszémet és nem lesz könnyű megtalálnom az egyensúlyt a támadók és a védők között."

 

 

A munka kezdetétől fogva Rangnick arra törekedett, hogy a védelmet szilárdabbá tegye, mert úgy véli, hogy ez lehet az alapja a későbbi jó eredményeknek. Moutinho találata az ünnepi időszakban a 3 gól volt, amit a United kapott, viszont még így is csak 4 pontot tudtak megszerezni a lehetséges 9-ből ebben az időszakban. 

 

"Számomra fontos, hogy ne kapjunk gólokat, de most megint bekaptunk egyet egy jó csapat ellen, akik nagyon jók voltak labdabirtoklásban is és kiválóan védekeztek. Küzdöttünk, de látszik, hogy még jónéhány lépést meg kell tennünk a cél elérése érdekében."

 

A Unitednek egy hete van az Aston Villa elleni mérkőzésig, melyet az FA-Kupa 3. fordulójában fognak lejátszani az Old Traffordon. Rangnick elmondta, hogy a rendelkezésére álló időt arra fogja felhasználni, hogy megtalálja a hiányzó darabot a United kirakósából amellett, hogy az összes többi darabka is a helyére kerül. 

 

"Az egyensúlyt keressük, ami arról szól, hogy képesek vagyunk helyzeteket kialakítani elöl és képesek vagyunk megvédeni a kapunkat a góltól. Meg kell találnunk a legjobb játékosokat a formációhoz és meg kell győződnünk arról, hogy minden játékos a számára lehető legjobb poszton játszik."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!