Rangnick: A játékosok boldogságának megtartása nem csak a Unitednél nehéz

Ralf Rangnick elmondta, hogy minden menedzsernek arra kell törekednie, hogy egyensúlyban tartsa a csapatát és a Manchester Unitednél tapasztalt problémák nem egyedülállóak a világon.


Karácsony előtt elhalasztották a csapat két mérkőzését is (Brentford, Brighton), ám ezt követően Ralf Rangnick számára elérhetővé vált majdnem az összes játékosa és folytatni tudták a veretlenségi szériájukat, egészen a hétfői, Wolves elleni találkozóig.

 

A Farkasok elleni meccsen Maguire, Bailly és Lindelöf hiányzása miatt visszatért a védelembe Phil Jones, aki két év kihagyás után léphetett ismét pályára. Rangnick elismerte, hogy a legtöbb nagy klubhoz hasonlóan a United első csapatának is nagy a létszáma és, amikor a teljes keret rendelkezésére áll, nem egyszerű feladat mindenki számára megfelelő mennyiségű játéklehetőséget biztosítani.

 

"Ez nem csak a Manchester Unitednél jelentene problémát. Ha nagy a csapatod, márpedig nekünk az, és majdnem minden játékosod elérhető, akkor nem egyszerű a dolgod. Persze, volt probléma a belső védő poszton létszámban, de őket leszámítva Pogba kivételével az összes mezőnyjátékos elérhető volt."

 

 

"Ha ennyi játékosod van, akkor ugye közülük 10 mezőnyjátékos kerül a kezdőben és, mivel 3 cserelehetőség van, így sokaknak nem lesz elegendő a játéklehetőség. Nálunk is van 12, 13, 14 olyan játékos, akik nem tudnak folyamatosan játszani. De lehet van olyan is, aki még nem is szerepelt idén a csapatban."

 

Ralf azzal folytatta, hogy természetesen a játékosok boldogabbak, ha folyamatosan tudnak játszani és arra törekszik, hogy ha valakit ki kell hagynia, akkor annak okát normálisan elmagyarázza a játékosnak.

 

"Egyértelmű, hogy a kimaradó játékosok nem örülnek ennek a helyzetnek, hiszen összességében nagy csapatunk van. Igyekszem rendszeresen elmagyarázni nekik, hogy, ha kimaradnak, akkor annak mi az oka, de nyilvánvaló, hogy ezt nem tehetem meg minden egyes mérkőzés előtt. Ez probléma a mi csapatunkban is, de más kluboknál is van ilyen."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Aston Villa

FA-Kupa, 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!