Rangnick: A három belső védős felállás is opció

Ralf Rangnick, a Manchester United ideiglenes menedzsere szerint csapata három- és négyfős védekezéssel is tud játszani és a továbbiakban arra fog törekedni, hogy rugalmasan kezelje a különböző felállásokat.


A német edző a Wolves elleni 1-0-s verség alkalmával formációt váltott a második játékrészben és Luke Shaw-t kicsit bentebb vonta, így a hátsó alakulat 5 fősre változott.

 

A kicsivel több, mint 1 hónapja a klubnál dolgozó szakember a klubmédiának adott interjújában fejtette ki véleményét a különböző felállásbeli opciókról.

 

"Úgy látom, hogy a legtöbb csapatnak megvan a saját, jól bevált rendszere Angliában és ehhez ragaszkodnak is, de vannak olyanok is, akik előszeretettel variálnak hátsó hármasról négyesre, vagy épp fordítva. De például a Bayern is ezt csinálja, illetve az előző idényben Nagelsmann irányításával a Leipzig is. Lehet kicsit védekezőbb felállás, ha 3 belső védőd van, de lehet ezt megfelelően rotálni."

 

 

"Én úgy látom, hogy a csapatnak ez a két lehetősége van, viszont ahhoz, hogy 3 belső védővel játszhassunk, a belső védőinknek egészségesnek kell lenniük. Ha jól emlékszem, akkor Solskjaer vezetésével is csinálta ezt a rendszert a csapat például a Tottenham, az Atalanta, vagy a City ellen is."

 

"Véleményem szerint az, hogy hátul 3 belső védővel játszunk egy plusz opció számunkra, de, mint mondtam ez erősen függ a rendelkezésre álló játékosoktól is, valamint attól is, hogy milyen stílusú csapat ellen lépünk pályára."

 

A United korábban több sikert is elért, amikor 3 belső védővel álltak fel, de az esetek többségében Solskjaer, Carrick és Rangnick is a 4 védős rendszert preferálta. A német menedzser már több alkalommal is elmondta, hogy a fontos az, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt a támadás és a védekezés között. A védekezést figyelembe véve az már elmondható, hogy a United által kapott gólok száma jelentősen lecsökkent és most átlagosan 0,6 gól/meccs a mutatója a csapatnak. Viszont sajnos néha még nehézkesnek bizonyul a gólszerzés.

 

Rangnick megmutatta, hogy az eredményesség végett hajlandó rugalmasan kezelni a felállást és hétközi meccs hiányában volt is egy hete a csapatnak felkészülni alaposan a hétfői, Aston Villa elleni FA-kupa összecsapásra.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Aston Villa

FA-Kupa, 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!