Tuanzebe Gerrard érkezése miatt távozott végül a Villából?

Dimitri Tuanzebe, Axel Tuanzebe ügynöke szerint a United akadémiáján nevelkedett védőnek csökkentek a csapatba kerülési esélyei Steven Gerrard érkezése óta az Astin Villánál.


Tuanzebe a nyáron kölcsönbe került a birminghami csapathoz, azonban kölcsönszerződését most januárban felbontották és a szezon hátralévő részében a Napoli játékosa lesz.

 

A Liverpool egykori játékosa, Steven Gerrard kinevezése óta a fiatal védő mindössze 8 percnyi játéklehetőséghez jutott, ami arra késztette testvérét (Dimitri), aki egyben az ügynöke is, hogy más irányba tekintsen, melynek köszönhetően létrejött az olaszországi transzfer.

 

A játékos ügynökében felmerült annak lehetősége, hogy a mellőzés javarészt annak köszönhető, hogy Gerrard, mint egykori Liverpool játékos a Uniteddel való rivalizálás és ellenérzések miatt nem ad lehetőséget Axelnek, aki most nagyon boldog, hogy a nápolyi csapatnál folytatódik karriere és minden erejével azon lesz, hogy megpróbálja az olasz csapattal megnyerni a Serie A idei kiírását, amire több, mint 30 éve nem volt példa.

 

"Axel nagyon izgatott, hogy új fejezetet kezdhet pályafutásában és teheti mindezt külföldön, egy olyan klubnál amelynek dicsőséges a történelme és a szurkolói imádják a futballt. A testvérem halogatta a döntést egészen addig, amíg ki nem derült, hogy nem számít rá a menedzser az első csapatnál, emellett pedig a Napoli ajánlata is elég csábító volt."

 

 

"Vegyes érzelmek vannak benne Axel Villánál töltött időszakáról, mert a szurkolók szeretik őt, mert hozzájárult a klub sikereihez és kulcsjátékos volt az Oroszlánoknál. Azonban Steven Gerrard érkezését követően úgy éreztem, mintha feléledt volna a United és a Pool közötti rivalizálás."

 

"Megelőzve a rossz hangokat, Axel nyitott volt arra, hogy Birminghamben maradjon, mert szereti a várost és a szurkolókat is, de tekintettel kellett lenni a pályafutására is, melyet csak olyan környezetben tud sikeresen építeni, ami igazságos vele szemben."

 

A kölcsön ellenére is Tuanzebe Uniteddel kötött szerződése 2023-ig szól, illetve plusz egy évvel meg is hosszabbítható. A Unitednél nevelkedő védő több alkalommal is megmutatta mire képes, emlékezzünk csak vissza a Kylian Mbappé, vagy a Neymar elleni teljesítményére a PSG elleni Bajnokok Ligája találkozóról. A United hozzáállását az olaszországi kölcsönszerződéssel kapcsolatban a játékos ügynöke is csak dicsérni tudta.

 

"Ne, volt nehéz a folyamat, mert a United maximálisan támogatta a váltást, Axel mellett álltak ebben a helyzetben is és a Napoli is mindent megtett az igazolás létrejötte érdekében. Ügynökként azt kell mondjam, hogy két remek féllel működhettem együtt."

 

"A United keresett meg, hogy a Napoli érdeklődik a testvérem kölcsönvétele iránt, így őket is felvettem a lehetséges opciók közé, majd az egész családdal leültünk és megvitattuk a lehetőségeket."

 

"Miután többször találkoztunk az érdeklődő klubok sportigazgatóival és menedzsereivel arra a döntésre jutottunk, hogy a Napoli a legjobb választás. Axel számára meggyőző volt, hogy rengeteg olyan játékos kapott már állandó lehetőséget az olasz klubnál, aki esetleg kevesebb szóhoz jutottak saját klubjukban."

 

A hivatalos bejelentést követően Axel már be is mutatkozhatott a nápolyiak színeiben, mert csereként pályára léphetett a Sampdoria ellen 1-0-ra megnyert hétvégi találkozón. Luciano Spalletti csapata jelenleg 3. helyen áll a tabellán és csupán 6 pont a hátránya az éllovas Inter mögött és arra törekednek, hogy 1990 után ismét bajnoki címet ünnepelhessenek a szezon végén. Emellett februárban pedig a Barcelona ellen is pályára lépnek majd az Európa-ligában.

 

"A Napoli remek helyzetben van a Serie A-ban és jelenleg bajnokesélyesek, emellett pedig a nemzetközi porondon is ott vannak, ahol bármi lehetséges" - mondta Dimitri. "Axel ki fogja venni a részét a munkából, ha a menedzser lehetőséget ad neki. Ő csak futballozni akar és megmutatni mindenkinek, hogy mire képes."

 

 


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!