Lindelöf: Elanga számíthat a segítségemre

Victor Lindelöf úgy véli, hogy Anthony Elanga képes lesz arra, hogy rövid időn belül letegye névjegyét a Manchester Unitednél, valamint hazája válogatottjában is.


Mindkét svéd játékos tagja volt Ralf Rangnick kezdőcsapatának az Aston Villa elleni 2-2-es döntetlen során. A találkozón Elanga több alkalommal is közel került a gólszerzéshez és végig magabiztos és merész játékot produkált a posztján.

 

A fiatal játékos a birminghamiek ellen élni tudott a kapott lehetőséggel, Lindelöf pedig elmondta, hogy örömmel segít ifjú honfitársának a következő lépések megtételében, amit a védő természetesen nem csak a klub frontján, hanem válogatott szinten is ért és elárulta azt is, hogy szorgalmazni fogja, hogy Elanga bekerüljön a felnőtt válogatottba is azt követően, hogy az U21-es csapatnál már most is kiemelkedően teljesít.

 

"Természetesen sokat beszélek vele - mondta Lindelöf. "Nagyon tehetséges és örülök neki, hogy egyre több játéklehetőséget kap a klubnál. Fiatal, tehetséges, aki minden nap azon dolgozik, hogy javítson a játékán. Nagyon-nagyon keményen dolgozik és örülök neki."

 

"Ha továbbra is így folytatja, akkor azt hiszem, hogy fényes jövő várhat rá. Nagyon fontos, hogy alázatos tud maradni és hajlandó keményen dolgozni."

 

 

Svédország válogatottjára hamarosan világbajnoki rájátszás vár, Csehország ellen lépnek majd pályára március 24-én, utána pedig Oroszországgal, vagy Lengyelországgal ütközhetnek meg, a tét pedig a katari világbajnokságon való részvétel. Elanga számára nyitva áll az ajtó, hogy a skandináv nemzeti csapatba is beverekedje magát, ehhez pedig nincs más dolga, mint folytatni a jó teljesítményt klubjában.

 

"A jövőben lehetséges, hogy látni fogjuk őt a válogatottban. Nagyon sok fiatal és tehetséges játékos áll a felnőtt válogatott kapujában, ami számomra, mint csapatkapitány nagyon pozitív dolog, hiszen jó azt látni, hogy a fiatalok képesek arra, hogy bekerüljenek."

 

"Hogy őszinte legyen Elanga estében nem sokat olvastam még arról, hogy milyen a megítélése Svédországban, de valószínűleg sokat beszélnek róla, hiszen fiatal, svéd és a United játékosa. Azt gondolom róla, amit már mondtam is, csúcstehetség és fényes jövő áll előtte. Örülök, hogy ebben a klubban játszik és próbálok segíteni neki, amiben csak tudok."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!