Rangnick: Lenyűgözött a csapat teljesítménye

Ralf Rangnick, a Manchester United ideiglenes menedzsere elégedett volt csapata teljesítményével és főként az utolsó pillanatban szerzett győztes góllal.


Nagyon úgy tűnt, hogy megosztoznak a pontokon a csapatok az Old Traffordon megrendezett bajnokin, azonban a német mester cseréi - Rashford, Cavani és Martial - végén összehozták a Vörös Ördögök számára a győztes találatot, amelytől eufórikus állapotba jöttek a szurkolók is.

 

Ralf a csapattal örült a győztes gólt követően és még a mérkőzés utáni nyilatkozatánál is alig bírt uralkodni magán örömében. A nyilatkozat során azért nem felejtett el gratulálni a játékosainak, valamint megköszönte a szurkolóknak is a hihetetlen bíztatást. Ideiglenes menedzserünk elmondta azt is, hogy lenyűgözte a csapat harciassága.

 

Az utolsó pillanatok

"Ennél jobb nem is lehetett volna. Elképesztő volt, ami történt. A szurkolók által teremtett légkör izzott, nagyszerű hangulat volt, gratulálok a csapatnak és köszönöm a szurkolóinknak a szűnni nem akaró támogatást. Nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ez a végeredmény megszülethessen. Nem mindig találtuk a megfelelő megoldást a labdával, különösen a meccs utolsó harmadában, de nagyszerűen védekeztünk és ahogy a Brentford ellen is, most is lenyűgöztek a srácok."

 

Gól a hosszabbításban

"Nem bánnám, ha mindig így lenne, de természetesen inkább azt szeretnénk, ha több olyan eredmény születne, mint a Brentford elleni, viszont az is nagy előnye egy csapatnak, ha képes az utolsó pillanatokban is a gólszerzésre. Ilyenkor pedig az ellenfélnek már nincs ideje válaszolni."

 

A cserék győzelme

"Nagyon örülök, hogy a srácok összehozták. Muszáj volt kockáztatni az utolsó 15 percben, jóformán 4 csatárral játszottunk 4-2-4-ben, de tudtuk, hogy meg kell nyernünk ezt a meccset, ezért pedig úgy döntöttünk, hogy ezt a rizikót bevállaljuk."

 

Martial hatása

"Amikor legutóbb beszélgettünk, akkor azt mondtam neki, hogy az a fontos, hogy az utolsó napig profik legyünk és ennek nincs köze ahhoz, hogy meddig marad, vagy, hogy el akar-e igazolni. Számomra ez a profizmusról szól. Úgy gondolom, hogy jó beszélgetés volt, ma pedig kulcsfontosságú volt a szerepe a végén. Ő egy top játékos, az egyik legjobb csatár a Premier League-ben, de vannak más játékosaink is ezen a poszton, neki pedig az a vágya, hogy távozzon. Mondtam neki, hogy sokszor kompromisszumot kell kötni, de az eddigi edzésmunkája és a mai játéka bizonyította, hogy igazi profi. Ezt várom el mindenkitől. Örülök, hogy ma pályára lépett és, hogy létfontosságú szerepet játszott a gólban."

 

 

A játék irányítása

"Védekezés szempontjából azt mondom, rendben volt. nem engedtünk a vendégeknek sok lehetőséget, pedig nem volt könnyű ellenük, mert nagyon kemények. Még mindig nem vagyok teljesen elégedett azzal, ahogy a labdával bánunk, így a következő hetekben erre fogunk nagyobb hangsúlyt fektetni. Ez lesz a következő lépés, hogy a labda birtoklásakor megtaláljuk a legjobb megoldásokat."

 

Lenyűgöző védelem

"Egyetlen igazán veszélyes lehetőségükre emlékszem, ami kicsivel a vége előtt volt egy szögletet követően. Ezen kívül hirtelen nem tudok felidézni komolyabb helyzetet részükről. Nekünk volt pár jobb helyzetünk főleg Fred és Cristiano jóvoltából, inkább azt mondanám, hogy nagyon fizikális, de sportszerű meccs volt."

 

Vissza a győzelmekhez

"Fontos, hogy a klubnak nagy ambíciói vannak. Minden mérkőzés kihívást jelent és folyamatosan magas szinten kell teljesítenünk. Jön majd a Middlesbrough, ami szintén egy kemény mérkőzés lesz, de azt gondolom, hogy a játékosaim ráébredtek arra, hogy képesek leküzdeni ezeket az akadályokat. Nehéz gólt lőni nekünk és ez is fontos, hogy ne kapjunk gólt és, hogy csapatként jól védekezzünk. Ezt ma jól csináltuk és mindig visszaszereztük a labdát. Pedig ez nehéz olyan játékosok ellen, mint Antonio, úgyhogy ennek a résznek nagyon örültem."

 

Jöhet a szünet

"Nagyon jó, hogy győzelemmel vonulhatunk pihenőre. Mindenkinek az, a játékosoknak és a stábnak is. Pihenünk egy kicsit, majd felkészítjük a csapatot a szezon hátralévő részére."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!