Rangnick: Nagyon-nagyon közel vagyunk

Ralf Rangnick, a Manchester United ideiglenes menedzsere azt akarja, hogy csapata tartsa magát a kitűzött stratégiájukhoz, annak érdekében, hogy eredményeket és megérdemelt elismeréseket érjenek el.


A Vörös Ördögök csalódást keltő 1-1-es döntetleneket értek el a Middlesbrough és a Burnley ellen, amelyek közül különösen a Boro elleni kupameccs volt fájó, miután az tizenegyespárbajjal zárult, amelyet a csapat végül elveszített.

 

Ettől függetlenül bizakodásra adhat okot, hogy a csapat elkezdett már a német szakember igényei szerint játszani, amely keretében sokkal inkább kontroll alatt tartják az ellenfelet és dominálni tudnak a mérkőzéseken.

 

A szombati, Southampton elleni bajnokit megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján Rangnick kijelentette, az edzőpályán elvégzett munka kezd megjelenni a játékosok pályán nyújtott teljesítményében is és minden ok megvan rá, hogy a jó teljesítmények ezentúl pozitív eredményeket is jelentsenek. 

 

 

"Az, ahogyan az első félidőben vagy 70 percig játszottunk a Burnley ellen, az már nagyon-nagyon közel volt ahhoz a stratégiánkhoz, amelyről beszéltünk, most pedig már minden csak azon múlik, hogy képesek vagyunk-e azzal megjutalmazni magunkat, hogy a megérdemelt eredményt is elérjük" - hangsúlyozta.

 

"Szerintem a játékosok felismerték, hogy az elmúlt néhány hét során mennyire nagy fejlődést értünk el a labda birtokában és anélküli játékban egyaránt. Látták, hogy képesek vagyunk irányítani a mérkőzéseket, de ha gólt kapunk, mint a Boro ellen 65-70 perc után, akkor is ragaszkodnunk kell az eltervezett stratégiánkhoz. Nem szabad rögtön elveszítetnünk a higgadtságunkat és az élességünket."

 

"Ez volt a legfájdalmasabb része. Mi egészen egyszerűen csak nem tartottuk magunkat a játéktervünkhöz. Hirtelen nem volt meg ugyanaz a helyezkedésünk a pályán, a két 8-asunk túlzottan távol helyezkedett egymástól a pályán. Ez az, amiről tegnap és tegnapelőtt is beszélgetünk egymás között, amikor kielemeztük a Burnley elleni mérkőzést."

 

"Remélhetőleg, amikor ugyanilyen mennyiségű helyzetünk lesz, akkor egynél több gólt tudunk szerezni, mert ebben hatékonyabbá kell válnunk. De tisztában kell lennünk azzal is, hogy miért tudtunk ennyire dominálni. Azokhoz a dolgokhoz kell ragaszkodnunk, amik ezt kiváltották és hirtelen nem szabad elveszítenünk a struktúránkat, az élességünket, mert a Burnley ellen 15-20 percig egyértelműen így történt. A mérkőzés végéhez közeledve már visszatértünk oda, hogy többet tudtunk irányítani, de abban a kérdéses 15 percben elveszítettük az addigi formánkat." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!