Rangnick reakciója a Soton elleni döntetlenre

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick egyértelműen elégedetlen volt csapata teljesítményével a Southampton ellen az Old Traffordon elért 1-1-es döntetlent követően.


Ugyanaz a történet

"Sajnos megint ugyanaz esett meg, mint a legutóbbi néhány mérkőzésen. Nagyon jó első félidő, nagyon jó első fél óra. Mindent megcsináltunk, amit meg akartunk a kontratámadásokkal és az ellenfél védelme mögé való befutásokkal. Pontosan így sikerült előkészítenünk és megszereznünk is a gólunkat. Nagyszerű gólt volt, minden szempontból. De aztán abbahagytuk ezeket a dolgokat. Már az első félidő végén se folytattuk tovább."

 

"Aztán a második játékrészben az első 20 percben kissé elveszítettük az alakzatunkat. Nehezünkre esett levédekezni őket és pontosan ez mutatkozott meg a góljuk előtti átmenetükben is. Az utolsó 20 percben elég helyzetet sikerült kidolgoznunk, nagy lehetőségeink voltak a gólszerzésre. A várható gólok aránya biztosan a mi javunkra billent, de végül nem sikerült elérnünk azt az eredményt, amelyet szerettünk volna."

 

Az üres területek kiaknázása

"Igen. Mint mondtam, mi pontosan azt tettük, amit szerettünk volna és amit elvártam a csapattól előzetesen. Nem a presszing zónájukba, hanem védelmük mögé játszottuk be a labdákat, kihasználva az ott keletkező területeket és pontosan ez történt a gólunk előtt is."

 

Miért esik vissza az intenzitás?

"Nos, egyik részről, tiszteletet kell mutatnunk az ellenfelünknek is. A Southampton jól játszott, ugyanolyan intenzitással és taktikai hozzáállással játszottak, mint tették azt a Tottenham ellen, szóval ellenük nem könnyű jó eredményt elérni. De igen, ismét veszítettünk a fegyelmünkből, rossz döntéseket hoztunk, néha nyomás alatt, néha pedig még nyomás se kellett hozzá. Ez az, ahol jobbá kell válnunk, amikor az első adandó mérkőzésre készülünk fel a csapattal. Ahogy az elmúlt négy-öt mérkőzés esetében is elmondtam, hihetetlenül jól kezdtünk, ma is kimagaslóan jól sikerült az első fél óránk, de végül a dolognak arról kellene szólnia, hogy több, mint egy félidő erejéig képesek vagyunk így játszani."

 

 

Félidei üzenet

"Természetesen volt. Pontosan azt mondtuk nekik, hogy agresszívnek és kompaktnak kell lennünk, illetve hogy nem szabad nekik szabad területeket hagynunk, ahova bemozoghatnak és a gyors átmeneteiket megvalósíthatják. Pontosan ez hangzott el, egyértelműen. De a végén más dolog mindezt a pályán is megvalósítani."

 

Az előnyök leadása

"Igen, mindegyik ilyen meccsen [az Aston Villa, a Burnley ellen és ma] 1-, vagy 2-0-ra vezettünk és ezen a három mérkőzésen hat pontot dobtunk el magunktól. Egyszer előfordulhat ilyen, de nem háromszor, plusz négy pont birtokában pedig egészen másként beszélhetnénk most. De ismét azt tudom mondani, hogy jobbá és könyörtelenebbé kell válnunk, jöbb döntéseket kell hoznunk és biztosra kell mennünk azt illetően, hogy nem veszítünk el úgy pontokat, ahogyan ma tettük."

 

Következnek a Sirályok

"Előre kell tekintenünk, nem tehetünk mást és kedden a Brighton ellen jobbnak kell lennünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!