Rangnick: Fizikálisabbá kell válnunk

Ralf Rangnick hiszi, hogy inkább a fizikalitás, sem mint bármilyen visszaesés a játékosok fizikai állapotában a kulcsa a Manchester United számára a vezetések megtartásának.


A Vörös Ördögökkel a Premier League megalapítása óta második alkalommal fordult elő, hogy egymás után két mérkőzésen sem tudnak győzni félidei vezetést követően. Legutóbb 1998 decemberében, a Triplázás szezonjában történt meg ez.

 

Miután a Middlesbrough ellen is a manchesteriek voltak először eredményesek az FA-kupából büntetőkkel történt kiesés során és nem olyan régen az Aston Villa ellen is két gólos előnyt szórakozott el a csapat, így ez egy egyértelműen azonosítható probléma az ideiglenes menedzser számára.

 

Mindazonáltal a német szakember nincs róla meggyőződve, hogy ez a játékosok erőből való kifogyásának tudható be, bár azt jobban preferálta volna azt, ha egy teljes szezont együtt dolgozhat a csapattal, nem november végén nevezik ki.

 

"Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy erőnlétileg megfelelő állapotban vagyunk-e a magas intenzitású játékhoz, mert én csak a szezon közepén érkeztem" - kezdte Rangnick.

 

 

"Nem volt közös felkészülési szezonunk és összességében talán csak két hetet edzhettünk normális kerékvágásban."

 

"Ha a csapatot nézem az edzéseken és ahogyan a mérkőzésekre készül, akkor nem mernék arra vetemedni, hogy azt mondjam, nem vagyun elég fittek ahhoz, hogy így játszunk. Szerintem nem ez a helyzet, mert különben a mérkőzések utolsó 20 percében is szenvednénk."

 

"A Burnley és a Southampton ellen szerintem megmutattuk, hogy fizikálisan képesek vagyunk az ilyen előrejátékra."

 

"Nem mindig hoztuk meg a megfelelő döntést. Nem voltunk annyira összeszedettek és strukturáltak az első félidőben nyújtott játékunk során. Az utolsó fél órához képest egy kicsit akadozott a játékunk időnként."

 

"Azt kívánom, bárcsak egy kicsit nyugodtabbak és hidegvérűbbek tudtunk volna maradni, de a lehetőségeink megvoltak. Nem hiszem, hogy a fizikalitás kérdése ez, talán sokkal inkább az erőnlété - mint mondtam, a játékosaink technikásak. Szeretnek technikás futballt játszani, de a Premier League-ben nem számít, hogy melyik csapatok ellen, de a Southampton stílusúakkal szemben különösen, nem tudsz mérkőzést nyerni csak technikai fölénnyel. Szükség lesz a fizikalitásra is." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!