Rangnick elárulta mi a félidei rutinja csapatának

Ralf Rangnick, a Manchester United ideiglenes menedzsere elárulta, hogy miként szokta mondandóját átadni játékosainak a mérkőzések félidejében.


A Vörös Ördögök 1-0-s vezetéssel vonultak szünetre a Southampton elleni bajnokin egy nagyon szép, Marcus Rashford által vezetett támadásnak köszönhetően, a befejező ember pedig Jadon Sancho volt, aki egyre jobb formába lendül.

 

A szünetet követően viszont a vendégek néhány perc elteltével kiegyenlítettek Che Adams révén, aki túl tudott járni David de Gea eszén.

 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Rangnickot megkérdezték, hogy mennyi információt szokott átadni játékosainak a két félidő közti szünetben. A német elmagyarázta módszereit és kijelentette: "Biztosíthatom, hogy nem beszélünk túl sokat feleslegesen. A beszélgetések addig tartanak, mint bármely más csapatnál."

 

Rangnick felvázolta azt is, hogy hogyan és milyen utasításokat ad játékosainak. "A csapatos megbeszélések 4-5 percesek nagyjából. A legfontosabb dolgokat szoktuk megbeszélni. Mutatunk nekik 2-3 videót olyan helyzetekről, amikre figyelnünk kell és vigyáznunk kell velük. Nem szoktak problémák lenni a félidei beszélgetések során."

 

 

Ralf ragaszkodik azon véleményéhez, hogy a fő problémát a kidolgozott lehetőségek kihagyása jelenti, amelyekkel le lehetne törni az ellenfelek szarvát.

 

"Sok a technikás játékos a csapatunkban és nehéz hosszabb ideig teljesen kompaktnak maradniuk. Ez az egyik problémánk, a másik pedig az, hogy nem használjuk ki a helyzeteinket."

 

"Nem arról van szó, hogy ne tudnánk kialakítani a helyzeteket, hanem, hogy hatékonyabban kell kihasználnunk őket."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Brighton & Hove Albion

Premier League 18. forduló elhalasztott mérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!