Rangnick: A játékosok emberek, nem robotok

Ralf Rangnick hiszi, hogy egy Brighton & Hove Albion elleni győzelem sorsfordító jelentőségű lehetne a Manchester United hátralévő szezonjára nézve.


A Vörös Ördögök három 1-1-es döntetlennel a hátuk mögött várhatják a kedd esti találkozót, az ideiglenes menedzser pedig elismerte, játékosai önbizalma csorbult az elmúlt hetek eseményeit követően.

 

Bár a United legutóbbi 12 Premier League mérkőzéséből csak egyet veszített el, Rangnick szerint a Burnley és a Southampton ellen a kezük közül kiengedett vezetés megtépázta a csapat morálját.

 

"Természetesen, ha sorozatban három mérkőzésen vezetsz 1-0-ra, majd mindegyik alkalommal kiegyenlít az ellenfél, az hatással van a játékosok szellemiségére" - kezdte Ralf.

 

"Az emberek azt mondják, hogy 2-0-ra, 3-0-ra kellett volna vezetnünk, majd végül 1-1-et értünk csak el. Egyértelmű, hogy ez hatással van a játékosok lelkivilágára."

 

"Ők emberek, nem pedig robotok."

 

A német szakember elárulta, Sascha Lens csapat pszichológussal is konzultált az esetről, a játékosokkal pedig négyszemközt fognak beszélgetni annak érdekében, hogy javítsanak a mérkőzések eredményeinek menedzselésén.

 

 

"Ha gólt kapsz, nem szabad úgy viselkedni, mint tettük azt a Boro, a Burnley és a Southampton ellen is" - tette hozzá Rangnick.

 

"Amennyiben korán gólt kapsz [a félidő után], mindenki megérti, hogy az hatással van a játékosok önbizalmára és igen, persze hogy beszéltem erről Saschaval is. Az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy egyénileg és csapat szinten is beszélnük a játékosokkal és a második, illetve harmadik gól megszerzésének fontosságát emeljük ki számukra."

 

Pozitívabb témára kanyarodva, bár a Unitednek problémái akadnak a helyzetkihasználások terén, ahhoz megfelelő mennyiségű helyzetet dolgoznak ki, hogy egy adott mérkőzésen akár több gólt is szerezzenek.

 

A múlt hétvégén a várható gólok (xG) tekintetében a Southampton 0.76-os értékéhez képest a United 2.53-at produkált - amely adatra Ralf is utalt mérkőzés után adott interjújában - és a korábbi két, Middlesbrough és Burnley elleni mérkőzésen összesen több 50 kapuralövésük volt.

 

"Az első és legfontosabb dolog, hogy hatékonyabbnak kell lennünk a második és harmadik gólok megszerzését illetően, illetve minél előbb le kell zárnunk a mérkőzéseket. Ennél nincs fontosabb."

 

"Elég helyzetet dolgozunk ki ehhez. De ha ez nem is történik meg, akkor is tartanunk kell magunkat a játéktervünkhöz, taktikailag fegyelmezettnek kell maradunk és szilárdnak."

 

"Ez a másik probléma, amelyet orvosolnunk kell és amely megoldásával megtehetnénk a következő lépést előre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Brighton & Hove Albion

Premier League 18. forduló elhalasztott mérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!