Rangnick: Most a 4. hely a lehető legjobb eredmény számunkra

Ralf Rangnick szerint idén a bajnoki negyedik helyezés elérése lenne a "lehető legnagyobb siker" a Manchester United számára.


A United újabb félidei vezetést adott le, amikor 1-1-es döntetlenre végeztek a Southampton ellen az Old Traffordon és ezzel elszalasztották annak az esélyét, hogy fellépjenek a Premier League tabellájának negyedik helyére.

 

Ez volt a negyedik alkalom a Vörös Ördögök legutóbbi hat találkozójából, hogy a szünetre előny birtokában vonulva végül nem tudtak nyerni.

 

Amikor Rangnicknak szegezték az állítást, miszerint a negyedik hely nem az az eredmény, amelyet egy United szintű klubnál sikerként könyvelnének el, az ideiglenes menedzser így felelt:

"Jelen pillanatban pontosan ez az, amit a Unitednél el akarunk érni. Szerintem ez a lehető legnagyobb siker, amelyet most elérhetünk."

 

"A másik dolog, hogy remélhetőleg sikerül továbbjutnunk a Bajnokok Ligájában. A bajnokságban a negyedik helyet akarjuk elérni, az a célunk."

 

"Természetesen tudom, hogy a következő szezonban mik lesznek a célkitűzések, de jelenleg nem erre koncentrálunk. Az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy a jelenlegi keretre fókuszálunk és tőlük kapunk válaszokat."

 

Rangnick hiszi, hogy játékosai önbizalom hiányban szenvednek, ezért arra kérte a klub sportpszichológusát, Sascha Lense-t, hogy segítsen megváltoztatni a kereten belüli mentalitást.

 

 

"Eléggé egyértelmű, hogy ha 13 mérkőzésből 11 alkalommal 1-0-ra vezetsz és ezeknek a felét nyered meg, illetve sorozatban három mérkőzésen kaptok be egyenlítőgólt, akkor az hatással van a játékosok szellemiségére" - tette hozzá.

 

"Azt gondolják, hogy 2-0-ra vagy 3-0-ra kellene vezetniük, ehelyett 1-1 az eredmény - ez pedig hat a játékosokra. Sokkal hatékonyabbnak kell lennünk a második és harmadik gól megszerzésében és le kell zárnunk a mérkőzéseket. De ha ez nem történik meg, akkor is fegyelmezettnek kell maradnunk."

 

"Érthető, hogy ez hatással van a játékosok önbizalmára. Az egyetlen dolog, amelyet tehetünk, hogy egyesével leülünk a játékosokkal és beszélünk a miértről."

 

"Egyértelmű, hogy a játékosok kezdik megérteni és átvenni az elvárásaimat. Kezdődött az Aston Villa ellen [az FA-kupa győzelemmel] és azóta a játékosok értik és érzik a feladatukat. Most már csak arra van szükség, hogy mindezt fenntartható módon tegyék."

 

"Az első félidők az elmúlt néhány hétben nagyon jól sikerültek. Egyetlen gólt sem kaptunk. A következő lépés, hogy fizikálisan, mentálisan és taktikailag is növeljük a teljesítményünket. Az ellenfeleink túl könnyen szereztek ellenünk gólt és emellett mi is hibáztunk azzal, hogy lehetővé tettük számukra."

 

Amikor arról kérdezték, a probléma gyökere sokkal inkább a játékosokban keresendő, mint a menedzserben, Rangnick így folytatta:

"Nem tudom. Ha megnézzük a bajnokság jelenlegi állását és látjuk, hogy az olyan csapatok, mint az Arsenal és a Tottenham milyen távolságban van a top háromtól, akkor annak valószínűleg meg van az oka."

 

"Erről majd júniusban kell beszélni, de nem vagyok benne biztos, hogy a játékosok ennek az okai. Ők ambíciózusak, dolgozni és nyerni akarnak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!