Rangnick reakciója a Brighton legyőzésére

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick megosztotta véleményét csapata 2-0-s Old Traffordon aratott győzelméről a mérkőzést 10 emberrel befejező Brighton & Hove Albion ellen.


Lefújást követő érzés

"Sokkal jobb érzés volt, mint az azt megelőző 35-40 percben! Természetesen ismételten hamarabb eldönthettük volna a mérkőzés kimenetelét, jóval a kiállítást megelőzően. Volt öt, hat hihetetlenül nagy lehetőségünk a gólszerzésre, de ezúttal sem tudtuk őket gólra váltani és amíg csak 1-0-ra vezetünk, az elmúlt három mérkőzés tapasztalatából is kiindulva, addig normális, hogy van egy kis bizonytalanság a csapatban. Nem tudtunk azokban a pillanatokban kellően könyörtelenek lenni, ez pedig mindig veszélyes 10 ember ellen. Bármikor gólt kaphatsz. Bruno góljával egyértelművé vált egy perccel a lefújás előtt, hogy a mérkőzés eldőlt, de nagyon hosszú és sok időbe telt, mire lezártuk a kérdést."

 

Taktikai megfontolások

"Nos, igen, egyértelműen látszott, hogy az első játékrészben csak kettő vagy három, talán négy labdaszerzésünk volt, szenvedtünk labdatartásban és az ellenféltől való labdaszerzésekben egyaránt, így számunkra két alternatíva kínálkozott ennek a megváltoztatására. Vagy egy számunkra nem megszokott felállásra váltunk, például 3-5-2-re, amelyben nem játszik a csapatunk gyakran, vagy tükröt tartva feléjük mi is 4-4-2-re és gyémánt alakzatra állunk át. Ez ismét azt eredményezte volna, hogy egy-két játékos nem a lehető legjobb pozíciójában kellett volna hogy szerepeljen. Szóval úgy döntöttünk, hogy kitartunk a 4-2-3-1 mellett, több kockázatot vállalunk, a labda birtokában a szélsőinkkel a középhátvédjeiket támadjuk és ez ki is fizetődött a gólunkkal. Az első gólnál Scott McTominay briliánsan nyert párharcot és szerzett labdát, a kiállítás pedig Anthony Elanga tökéletes közbelépése után született, onnantól kezdve pedig már egy más mérkőzést láthattunk. Irányításunk alatt tartottuk az eseményeket és mint mondtam, az egyetlen dolog, amiért hibáztatni tudom a csapatot, hogy nem szereztünk három vagy négy gólt."

 

 

Ronaldo dicsérete

"Igen, lenyűgöző gól volt. Nem csak fontos, de lenyűgöző is. Összességében is jó teljesítményt láthattunk Cristianotól. Energikus volt, végig aktív volt a meccsen, folyamatosan próbálta segíteni a csapattársait. Szerintem az elmúlt hetekben ez volt a legjobb produkciója, ami egyben nagyon-nagyon fontos volt számunkra."

 

Irányítás a középpályán

"Szerintem Fred a második félidőben jól teljesített. Természetesen azzal, hogy egy játékossal kevesebb volt pályán az ellenfélnél, fontos volt, hogy meglegyen az irányítás és nálunk legyen a labda, ezért is döntöttem úgy, hogy becserélem Pault [Pogba]. Mivel egy hosszú sérülés miatt három hónapot volt kénytelen kihagyni, úgy gondoltam jó ötlet pihentetni őt az első félidőben, hogy aztán az utolsó fél órában rendelkezésemre álljon a mai meccsen."

 

Idegeskedés az utolsó perces gólig

"Igen, természetesen. A legutóbbi két mérkőzés emléke alapján ez normálisnak tűnt. Egy kicsit olyan volt, mintha a történelem megismételné önmagát és természetesen az utolsó öt percben már kissé ideges voltam emiatt - az lett volna a lehető legrosszabb forgatókönyv, ha emberhátrányban ki tudnak egyenlíteni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!