Rangnick izgatott, hogy szembe kerül Simeoneval

Ralf Rangnick, a Manchester United ideiglenes menedzsere csodálatát és tiszteletét fejezte ki az Atletico Madridot irányító Diego Simeone iránt, a szerdai spanyolországi Bajnokok Ligája mérkőzés előtt.


A német szakember még soha nem találkozott menedzseri pályafutása alatt argentin származású kollégája által irányított csapattal és már alig várja a kihívást a legjobb 16 között.

 

Simeone természetesen nem ismeretlen az angol szurkolók körében, hiszen az 1998-as világbajnokságon David Beckham hírhedt piros lapjánál tevékeny szerepet vállalt magára. Az Atletico menedzsere játékos pályafutása során az Inter középpályásaként pályára lépett a Manchester United elleni Bajnokok Ligája találkozón az 1998/99-es triplázós szezon során.

 

Mióta szögre akasztotta a stoplist Európa egyik legeredményesebb menedzsereként tartják számon, aki rendet teremtett az Atletico háza táján. Két La Liga címet, két Európa-ligát, két UEFA Szuperkupát, Spanyol Kupát és Spanyol Szuperkupát ezt el a Matracosokkal.

 

 

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Rangnicot megkérdezték Simeoneról, a német pedig ékesszólóan beszélt kollégájáról.

 

"Az elmúlt 11 évben tiszta identitással és felismerhető játékstílussal nyert trófeákat" - mondta Rangnick az újságíróknak. "Nem hiszem, hogy a sikeréhsége enyhült volna az évek alatt."

 

"Érzelmi oldalról is nagyon jellegzetes ember, ami tükröződik menedzseri munkájában is, azt kell mondanom, hogy talán az egyik legérzelmesebb menedzser Európában."

 

"Stílusa és módszerei tükrözik azokat az érzelmeket, melyeket képvisel, megpróbálja ezeket átadni a csapatának és ez nagyon fontos nála. Mindkét meccsen össze kall kapnunk magunkat, mert biztos, hogy erősek és rendkívül lelkesek lesznek."

 

"Mindig megpróbálom az ilyen kihívásokra is felkészíteni a csapatomat, mert ez a meccs kemény lesz és felfokozott érzelmi hangulatú. Erősnek kell lennünk mentálisan mindkét mérkőzésen és még annál is jobban idegenben."

 

"Még nem játszottunk egymás ellen, de mindig is csodáltam, amit elért. Úgy gondolom, hogy 11 éves munkája alatt az Atleticot Európa egyik legelismertebb klubjává változtatta. Ahogy mondtam is, alig várom ezt a két találkozót."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Atletico Madrid - Manchester United

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!