Rangnick teljes sajtótájékoztatója

A Watford elleni találkozót megelőzően péntek délután megtartotta sajtótájékoztatóját Ralf Rangnick, a Manchester United ideiglenes menedzsere.


A United két jó eredménnyel a háta mögött várja a szombati összecsapást, miután előző hétvégén 4-2-re legyőzték a Leeds együttesét idegenben, majd hét közben 1-1-et játszottak a Bajnokok Ligájában az Atletico Madrid ellen. 

 

Rangnick leginkább a szerdai találkozóról beszélt, valamint a Watford rendkívül tapasztalt menedzserének, Roy Hodgsonnak a képességeit méltatta. 

 

Korábbi interjú során kérdeztük Önt a Bajnokok Ligája döntőjével kapcsolatban, amikor is azt mondta, hogy bízik abban, hogy nem kell új helyszínen megrendezni. Most az Ukrajnában tapasztalható súlyos helyzet miatt viszont új helyszínt kapott a finálé. Mi a véleménye az áthelyezésről és magáról a kialakult helyzetről.

"Úgy gondolom, hogy a kialakult helyzet kétségbe ejtő és szomorú. Szerintem mindenki hasonlóan gondolkodik erről felfoghatatlan, hogy mi történik és, hogy háború dúl Európán belül. Úgy gondolom, hogy az UEFA döntése elkerülhetetlen volt és helyes döntést hoztak."

 

A szerdai meccs végül jól zárult a  United számára, mi a véleménye az összteljesítményről és mennyire fontos, hogy megőrizze a csapat a lendületét most, hogy az Arsenal felzárkózott a tabellán az 5. helyre?

"Nagyon fontos, de ez igaz minden egyes mérkőzésre, amelyet még le kell játszanunk. Fenn kell tartanunk a lendületünket és nyernünk kell holnap a Watford ellen, majd ugyan így készen kell állnunk a következő meccsekre is. Tudatában vagyunk annak, hogy holnap meg kell nyernünk a találkozót."

 

Kíváncsi vagyok, hogy milyen a kapcsolata Roy Hodgsonnal. Ő olyas valaki, akivel az elmúlt években több alkalommal is találkozott.

"Igen, jópár alkalommal találkoztunk a múltban, nem az elmúlt két évben, hanem korábban. Amennyire emlékszem csapatokkal még nem játszottunk egymás ellen, de ismerjük egymást és nagyra becsülöm a munkásságát. Örömmel fogok kezet fogni vele a meccs előtt és után is."

 

Mit gondol, milyen hatása volt a Watfordra? Mennyivel másképp néznek ki most, mint néhány héttel ezelőtt?

"Az első két és fél meccsén 4-4-2-őt játszatott, ahogy az egykori klubjaival is, a 3. meccsen a második félidőben változtatott és átállt 4-3-3-ra, ahogy Claudio Ranieri alatt is játszottak. A futball stílusa hasonló az enyémhez. Van 3 gyors és erős támadójuk, akik mindig a megfelelő pillanatot keresik és elég direkt módon játszanak, ami pedig nagy veszélyt jelent és ezzel tisztában kell lennünk. El kell kerülnünk, hogy ilyen pillanataik legyenek, stabilnak kell lennünk védekezésben, ugyanakkor a támadóinknak meg annyi helyzetet kell kidolgozniuk, amennyit csak tudnak."

 

 

Sajnálom, de egy kérdésre még visszatérek az Ukrajnában kialakult helyzetre. Ön Moszkvában dolgozott, mennyire töltötte el aggodalommal az események felgyorsulása? Beszélt esetleg volt kollégákkal, hogy hogy vannak most?

"Igen, mindenkinek az a véleménye, hogy ami ott történik az egy katasztrófa minden érintett számára. Jelenleg amennyire meg tudom ítélni a helyzetet, Oroszországban, Moszkvában biztonságban vannak, de ez mit sem változtat az egészen, ami, mint mondtam kétségbeejtő és szomorú. Amikor este, vagy reggel bekapcsolom a televíziót, még mindig nem hiszem el, amit ott látok. Ez egy szörnyű helyzet és nagyon-nagyon remélem, hogy a politikusok szerte a világon segítenek a helyzet enyhítésében és az ott zajló dolgok befejezésében."

 

Tudom, hogy nem szeret előbbre nézni a soron következő meccshez képest, de mi a véleménye, meghatározó hónap lesz a március a szezon tekintetében?

"Igen, lehet, de, ahogy mondtad is, számunkra most a következő meccs a fontos. Csak úgy van értelme, ha egyik mérkőzésről megyünk a másikra. Most az a feladat, hogy teljesen felépüljünk a szerdai mérkőzést követően és holnap a lehető legmagasabb szinten játszunk hazai pályán és bízunk benne, hogy megnyerjük a Watford elleni összecsapást. Aztán lesz egy teljes hetünk, hogy felkészüljünk a Manchester City elleni derbire."

 

Elárulja, hogy miért játszott a csapat Madridban úgy, ahogy? Illetve, ha már Madridról beszélünk, ismerte azt a dalt, amit a szurkolók Elanganak énekeltek? Lehet ismerősek belőle a szavak, mert eredetileg a dal Németországból származik.

"Igen, ismerem és szerintem mindenki ismeri a Rhythm is a dancer című számot. Biztosan, hogy jól esik a srácnak ilyet hallani és megmutatja azt is, hogy milyen kreatívak a szurkolóink. A fő mondanivaló neki szól, de én szeretem az egész csapatra vonatkoztatni ezeket. Szerintem az egész csapat összeszedte magát a második félidőre és változtattunk a lendületünkön. Ő és a többi játékos is, beleértve a cseréket is. Az első játékrészben túl óvatosak voltunk és passzívak. Túlságosan statikusak voltunk, amikor nálunk volt a labda és az első 45 percben sikerült is az Atleticonak gólt szereznie. Nagy nyomást tudtak ránk gyakorolni és ezért nagyon kevés olyan pillanat volt, amikor kihívást tudtunk jelenteni a védelmük számára. Ez a szünet után megváltozott és ez volt az egyik fő oka annak, hogy képesek voltunk egyenlíteni és a végén még a győzelem is össze jöhetett volna. Ez egy jó eredmény és mindkét fél számára meghagyja a lehetőséget a visszavágóra, bár azt nem mondanám, hogy ettől könnyebb a helyzetünk. Nehéz meccs lesz, most viszont a Premier League-re és a Watford elleni bajnokira összpontosítunk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!