Rangnick: Ez a legnagyobb kihívás eddig

Az ideiglenes menedzser, Ralf Rangnick úgy véli, hogy a hétvégi manchesteri derbi remek alkalom arra, hogy a csapata megmutassa az elmúlt hónapokban elért fejlődés mértékét.


Mióta a német mester decemberben átvette a stafétát a Vörös Ördögök csak egyszer veszítettek el meccset a Premier League-ben, vasárnap pedig egy 8 mékrőzés óta tartó veretlenségi sorozatot tesznek kockára a listavezető City-vel szemben.

 

Bár a United nem mindig tudta megszerezni a kívánt mennyiségű pontszámot a korábbi mérkőzéseken, ahogy a menedzser a pénteki sajtótájékoztatójának második felében elmondta, csapata rendszeresen ígéretes teljesítményt nyújtott a pályán. Ezt bizonyítja az is, hogy az angol élvonalban a szombati fordulókat megelőzően egyetlen csapat sem alakított ki annyi helyzetet, mint a United Rangnick irányítása alatt, emellett pedig a kapott  gólnélküli mérkőzések tekintetében is a 3. helyen találjuk a csapatot ez idő alatt.

 

Rangnick szerint a vasárnapi derbi egy felmérő lesz a United számára és remek alkalom arra, hogy megmutassák a közelmúltban elért fejlődést. 

 

"Számunkra ez a meccs megerősítheti azt a fejlődést, amit az elmúlt hetekben látni lehetett. A legutóbbi 11 meccsünkön a rendes játékidőben veretlenek voltunk és érkezésem óta egyetlen idegenbeli meccset sem veszítettünk el, ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy ez lesz az eddigi legnagyobb kihívás számunkra."

 

 

"Ilyen színvonalú csapat ellen még nem játszottunk és ez most arról szól, hogy megerősítsük a világ egyik legjobb csapata ellen azt a fejlődést, amit az elmúlt hetekben mutattunk."

 

A házigazdák az Old Traffordon tett novemberi látogatásuk óta, amit megnyertek csupán egyszer szenvedtek vereséget, de a német menedzser magabiztos azt illetően, hogy csapata képes lesz jó eredményt elérni az Etihadban.

 

"Papíron úgy néz ki, hogy ők a favoritok, a mérkőzések azonban nem a papíron délnek el, hanem a pályán. Meggyőződésem, hogy meg tudjuk nyerni a meccset, hogy képesek vagyunk olyan pillanatokat teremteni, amikor mi magunk alakítunk ki helyzeteket, de nagyon fontos, hogy ne tudják úgy uralni a meccset, mint novemberben, amikor 2-0-ra nyertek."

 

Rangnick elismerte, hogy rettentően nagy kihívás előtt állnak és elmagyarázta, hogy mi kell ahhoz, hogy ezt az akadályt sikerrel vegyék. 

 

"A lehető legkompaktabbnak kell lennünk. A legmagasabb szinten kell játszanunk csapatként. Nagy kihívás lesz számunkra és biztos, hogy lesznek a mérkőzésnek olyan pillanatai, amikor nekünk kell küzdenünk a labda megszerzéséért, de nem hagyhatjuk, hogy az egész találkozó erről szóljon."

 

"Azoknak a csapatoknak, akiknek ez sikerült, mint például az Arsenal, a Southampton, vagy a Tottenham megvoltak azok a pillanatok, amikből meg tudták nyerni a meccset. Arról szól a dolog, hogy magabiztosnak kell lennünk, erősnek kell lennünk és bátornak. Ha így lesz, képesek leszünk kidolgozni a megfelelő helyzeteket és nyomás alatt tudjuk őket tartani."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!