Ralf: Továbbra is a BL-indulás a cél

Ralf Rangnick kihangsúlyozta, a Manchester Unitednél további motivációként kell tekinteniük az üres hétköznapokra ahhoz, hogy elkezdjenek kapaszkodni a Premier League-ben és odaérjenek a Bajnokok Ligája kvalifikációt jelentő helyekre.


Miután az Atletico Madrid búcsúztatta őket a legjobb 16 csapat között, a Vörös Ördögök már nem voltak részesei a hétközi drámáknak a legrangosabb európai kupasorozatban. A Matracosok szerdán a Manchester City-t látták vendégül és végül az angol együttes továbbjutásával zárult a párharc, míg egy nappal korábban a Real Madrid harcolta ki az elődöntőben való részvételt a Chelsea ellen a Santiago Bernabeuban.

 

A United februárban döntetlent ért el a Wanda Metropolitanoban, de az Old Traffordon rendezett visszavágón elszenvedett vereséget követően kiestek.

 

Rangick azt akarja, hogy a játékosok a negyeddöntős szereplés hiányát motivációként használják a szezonból hátralévő hét bajnoki mérkőzésükre, amely során továbbra is a Bajnokok Ligája marad a kulcsfontosságú cél.

 

"Számomra inkább fájdalmas és rossz volt látni az Atletico Madridot a Manchester City ellen látni játszani" - ismerte el a német szakember.

 

"Nekünk kellett volna ott lennünk. Ahhoz, hogy eltökéltek viselkedjenek és úgy gondolkodjanak, hogy a legjobb négyben végezhessenek, a játékosoknak nem kell a tv-ben meccset nézniük."

 

"Szerintem mindenki tudja, hogy ezek azok a pillanatok, amelyekért egy játékos játszik és mindenki a Bajnokok Ligájában akar szerepelni, különösen egy olyan klubnál, mint a Manchester United. Rajtunk múlik, hogy ez sikerülni fog-e."

 

 

A United továbbra is érdekelt a bajnoki negyedik helyért folyó versenyfutásban, de Leicester City elleni 1-1-es döntetlennel otthon veszítettek pontokat, majd az Evertontól elszenvedett vereséggel csak még nehezebbé tették a dolgukat.

 

Egy Norwich City elleni győzelem szombaton délután ezért kulcsfontosságú lenne ahhoz, hogy újra beindítsák a szekerüket.

 

"Matematikailag megtörténhet, de egyáltalán nem segít minket, ha ezen spekulálunk" - tette hozzá Rangnick a top 4 kapcsán.

 

"Meg kell nyernünk a saját mérkőzéseinket, ez az egyetlen dolog, amelyre hatással lehetünk és ami minket érint - a saját teljesítményünk és az eredményeink. Biztosra kell mennünk azt illetően, hogy elkezdünk mérkőzéseket nyerni."

 

"A Leicester elleni meccs előtt azt mondtam, kilenc pontra van szükségünk a következő három mérkőzésünkön, de eddig a Leicester és az Everton ellen csak egyet sikerült szereznünk. Szóval nincs értelme arról spekulálni, hogy mi lehetséges és mi nem. Igen, matematikailag még lehetséges lehet, de el kell kezdenünk mérkőzéseket nyerni és ezt szombaton meg is tehetjük."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!