Rangnick: A Premier League-ben senki nem kap ilyen gólokat

Ralf Rangnick kezdi elveszíteni türelmét a Manchester United játékosaival kapcsolatban és kritikával illette fizikumukat, hozzátéve, hogy a Premier League-ben egyik csapat se kap olyan gólokat, mint ők.


Cristiano Ronaldo mesterhármast jelentő szabadrúgásgóljának is köszönhetően a Vörös Ördögök 3-2-es győzelmet tudtak aratni a Norwich City felett, de a csapat ismét elég vacak produkcióval rukkolt elő. 

 

A délután folyamán a Kanárik több helyzetet dolgoztak ki, mint vendéglátójuk és a szezon során csak harmadik alkalommal tudtak idegenben egynél több gólt szerezni. Az első félidő végén Kieran Dowell fejelte David de Gea kapujában Teemu Pukki beadását, majd maga a finn csatár egyenlített ki a leshatárról indulva hét perccel a szünetet követően.

 

"Ha megnézzük a két bekapott gólunkat, különösen az elsőt, akkor láthatjuk, hogy a labda az oldalvonalnál volt, mi viszont nem voltunk eléggé fizikálisak. Addig, amíg van testi kontakt, addig a testi erőnket jobban és agresszívebben kell használnunk, de mi nem így tettünk" - kezdte Rangnick.

 

"Számomra ez túlzottan könnyelmű volt és szerintem valószínűleg ezért vagyunk mi az egyetlen csapat a bajnokságban, akik ilyen gólokat kapnak."

 

"Okosabban kellett volna védekeznünk és nem szabadott volna két vagy három átmeneti pillanathoz juttatnunk őket, amikor három-a-kettőben vagy négy-a-kettőben támadtak minket. Hogy őszinte legyek, a Norwich előbb is eredményes lehetett volna, de aztán mi jutottunk előnyhöz az első gólunkkal. Ennél is korábban kapitulálhattunk volna és ezért nem igazán vagyok elégedett a teljesítményünkkel, amikor nem nálunk volt a labda."

 

 

Ronaldo több mint 20 méterről szerzett győztes szabadrúgásgólja 15 perccel a lefújás előtt némileg visszaállította a jó hangulatot az Álmok Színházában és újra esélyessé tette őket a top 4-ért folyó harcban, miután a jelenleg negyedik helyen álló Tottenham már csak 3 pontra van tőlük.

 

"Ha csak a megérkezésem óta lejátszott mérkőzésekre gondolok, hány alkalommal vezettünk 1- vagy 2-0-ra és végül csak döntetlent értünk el. Úgy értem, hogy könnyedén lehetne hat vagy nyolc ponttal többünk, vagy akár még ennél is több. De ez visszamutat arra a helyzetre, hogy nem vagyunk képesek jól védekezni az olyan helyzetekben, mint amilyen a mai is volt. És ha nem lett volna David de Gea lenyűgöző védése, akkor 3-2-es hátrányba is kerülhettünk volna, amely valószínűleg a mérkőzés elvesztését jelentette volna számunkra. Ilyennek pedig nem szabadna előfordulnia" - tette hozzá.

 

"Amennyiben megfelelően akarsz védekezni ebben a bajnokságban, fizikálisnak kell lenned és nem szabad engedned az ellenfelet ilyen könnyedén áthatolni a vonalakat, mint most történt. Ez az, amit ez a csapat nem csinál igazán jól és ez az oka annak, hogy jelenleg matematikai esélyünk van ebben a versenyfutásban, nem pedig kényelmesen nyolc ponttal többünk van."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!