Rangnick: Akár 10 játékosra is szükség lehet az újjáépítéshez

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick a Liverpool elleni 4-0-s "megalázó" vereséget követően elmondta, akár 10 új játékosra szükség lehet a klub küszöbön álló újjáépítéséhez.


Rangnick hozzátette, "hihetetlennül kínos számára edzőként, hogy olyan sajtótájékoztatókat kell tartania, mint ez", miután kiállt a sajtó elé a United erőtlen Anfielden nyújtott produkcióját követően. 

 

"Kínos, csalódást keltő és talán még megalázó is" - kezdte a német edző.

 

"El kell fogadnunk, hogy a Liverpool most hat évvel előttünk jár."

 

"Amikor Jürgen Klopp megérkezett, ők megváltoztatták a klubot és nem csak a csapatot, de a klubot és a várost is új szintre emelték. Ez az, aminek a megvalósulására nálunk is szükség lesz a következő átigazolási időszakokban."

 

A 63 éves szakember, aki a szezon végén megkezdi két éves tanácsadói szerepkörét, figyelmeztetett, Erik ten Hag várható érkezésével nagy változások várhatóak az Old Traffordon.

 

 

"Egészen biztosan újjáépítés veszi kezdetét, de ez még nem fog rajtunk segíteni akkor, amikor még öt mérkőzésünk hátra van a mostani szezonból" - tette hozzá Rangnick, miután a United három ponttal kevesebbel rendekezik a tabellán a jelenleg negyedik helyzett Tottenham mögött úgy, hogy egy mérkőzéssel többet játszottak.

 

"Ha ki akarjuk elemezni a jelenlegi helyzetet, akkor nincsen nehéz dolgunk. Számomra eléggé egyértelmű, hogy hat, hét, nyolc vagy akár tíz új játékos is érkezhet a klubhoz. De mielőtt ezeket a játékosokat szerződtetnénk, tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen játékot szeretnénk megvalósítani."

 

A Sky Sports szakértőjeként dolgozó egykori United csapatkapitány, Roy Keane szerint nem meglepő, hogy hiányzott a szenvedély a Unitedből, miután a meccsnapi keret három tagjnak - Paul Pogba, Jesse Lingard és Nemanja Matic - szerződése is lejár a szezon végén és más távozókra is nagy esély mutatkozik.

 

De Rangnick kijelentette, hogy a keret maximálisan tisztában volt a Liverpoollal való rivalizálás fontosságával és a pontszerzésre, illetve a negyedik hely megszerzésére koncentráltak.

 

"Jelen pillanatban nem vagyunk elég jók ahhoz, hogy pontokat szerezzünk a Liverpool ellen" - mondta annak kapcsán, hogy a United ezt a szezont 9-0-s gólkülönbséggel zárta a legősibb riválissal szemben.

 

"Nem hiszem, hogy feladtuk volna, egyszerűen jobbak nálunk. 25 Forma-1-es autóval rendelkeznek a keretükben."

 

"Nem gondolom, hogy lenne értelme a top 4-el kapcsolatos esélyeinkről spekulálni egy olyan teljesítmény után, mint a mai."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!