Rangnick reakciója az Arsenal elleni vereségre

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick a tizenhatoson a védekezést és a kihagyott helyzeteket nevezte meg fő problémaként az Arsenal elleni vereséget követően.


Rangnick úgy véli, hogy a United játéka javulást mutatott a hétközi, Liverpool elleni vereséghez képest, de csalódott, hogy az Emiratesben a mindkét félidőben akadó lehetőségekkel nem tudott élni a csapata és így elszalasztottak egy létfontosságú győzelmet.

 

A hármas sípszót követően a német mester az MUTV-nek és BT Sportnak adott interjúiban, valamint a találkozót követő sajtótájékoztatón osztotta meg gondolatait a szombati mérkőzéssel kapcsolatban. 

 

Csalódást keltő eredmény

"A teljesítményünk javult, de az eredmény gyenge. Úgy gondolom, hogy elég lehetőséget teremtettünk ahhoz, hogy egynél több gólt szerezzünk és jól reagáltunk a korai találatra is, aminél megint nem védekeztünk megfelelően a saját tizenhatosunkon belül és körül. Ez volt a legnagyobb probléma a mai meccsen végig, de miután visszajöttünk 2-0-nál számos helyzetünk volt, büntetőt is kaptunk, két kapufa és a VAR döntései sem segítettek minket. Enyhén szólva is szerencsétlenek voltunk. Nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de összességében sokkal jobb volt a teljesítményünk."

 

Reagálás

"Úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy tudunk reagálni és javulást mutatni, de a sikert semmi sem helyettesíti. A stáb és a csapat önbizalmának is jót tett volna, ha tudtunk volna szerezni még 1-2 gólt."

 

Ami elhangzott a félidőben

"Jól játszottunk és jól reagáltunk a két korai gólra és továbbra is hittünk abban, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe. A félidőben azt mondtam a srácoknak, hogy, ha továbbra is így játszunk lesz elég lehetőségünk arra, hogy változtassunk a találkozó állásán."

 

 

Fernandes kihagyott büntetője

"Sajnos el kell fogadnunk, hogy kimaradt. Ha 2-1-re megy az ellenfél és lehetőséget kapsz egy büntető elvégzésére, akkor annak értékesítése nagyon sokat lendíthet a csapaton. Az egyenlítés valószínűleg meg is változtatta volna az összképet, de nem ment be, csak a kapufát találta el. Aztán voltak még kapufáink, nagyon szerencsétlenül jöttek ki ezek számunkra."

 

VAR döntések

"Volt egy kezezés gyanús szituáció az első félidőben, Cristiano gólja pedig nem volt les. Ez nagyon jól látszik a felvételen is, pontosan egy vonalban voltak. A harmadik góljuk viszont egyértelműen les volt. A meccs után beszéltem David de Geaval, aki nem is látta a labdát a támadók miatt. Ezt is megnézték, de megadták végül. És akkor ott van Anthony Elanga esete is, akinek a karját ragadta meg a védője, talán még ez volt a legkevésbé vitatható eset, de a többi szerintem egyértelmű. A VAR azért van, hogy ellenőrizze a helyzeteket és azt várjuk tőle, hogy a helyes döntéseket hozzák meg abban a szobában."

 

Gyenge védekezés

"Hozzá kell tennem, hogy szerencsénk sem volt azokban a szituációkban, de sokkal jobban kell védekeznünk a tizenhatoson belül, ahogy ezt meg is tudtuk tenni egészen 5-6 héttel ezelőttig. Akkor még a nyomasztóbb pillanatokban is helyt tudtunk állni, és így meg tudtuk volna állítani őket is. Határozottabban kell védekeznünk több játékos bevonásával és nagyobb intenzitással. Ha minden játékos támadja a labdát, akkor azzal manapság is nagy hatást lehet elérni."

 

Miért nem játszott Maguire?

"A Liverpool elleni találkozót követően úgy döntöttem, hogy újra 4 védővel játszunk. Varane ismét fitt volt és döntenem kellett, hogy ki fog játszani és a Harry-vel történt események miatt úgy döntöttem, hogy ő most nem játszik, elég nehéz volt számára ez a hét így is."

 

Lehet erős befejezése a szezonnak?

"Ez csupán büszkeség és becsület kérdése. Tartozunk a szurkolóknak és a következő két meccsünk otthon lesz a Chelsea és a Brentford ellen. Láttam ma néhány jó dolgot a támadásokban és ott úgy gondolom, hogy kevesebb dolgot kell javítani, mint védekezésben. Jobban kell védekeznünk a kapunk előterében és a tizenhatoson kívül is."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!