Rangnick reakciója a Chelsea elleni döntetlenre

A Manchester United ideiglenes menedzserét, Ralf Rangnickot lenyűgözte a csapata által mutatott reakció a Chelsea elleni 1-1-es hazai döntetlenre végződött csütörtök esti bajnokin.


Pontosztozkodás

"Szerintem a második félidőben jól tudtunk reagálni az eseményekre, csapatszinten. Ezen kívül akkor is, amikor a 60. percben gólt kaptunk. Jó volt, hogy gyorsan válaszolni tudtunk 2 perc múlva - nagyszerű gólpassz volt Nemanja Matictól és fantasztikus befejezés Cristianotól. Az első játékrészben problémáink voltak a területek lezárásával és szükségünk volt néhány kiváló védésre David de Gea-tól, illetve pár utolsó pillanatos szerelésre is. A szünet után úgy kezdtünk, hogy Anthony Elangat gyakorlatilag baloldali szárnyvédőnek toltuk vissza, az utolsó negyedórában pedig három belső védő volt a pályán. Ezáltal jobban irányításunk alatt tudtuk tartani a mérkőzést."

 

Büszkeség

"Nem szabad elfelejteni, hogy 8 játékosunk hiányzott a keretből, így ősszesen csak 13 játékosra számíthattam a felnőtt csapatból, de ennek ellenére jó hozzáállást tanúsítottunk, legalábbis a második félidőben. Fizikálisan is jobbak voltunk, szervezettebb, rendezettebb volt a játékunk és többet irányítottuk az eseményeket. Még messze voltunk attól, hogy teljes irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést, de az olyan top csapatok ellen, mint a Chelsea, továbbra is a második félidőre gondolva, eléggé elégedett vagyok a mutatott teljesítményünkkel."

 

A Chelsea erősségei

"Természetesen láthattuk, hogy ők egy top csapat. Nem véletlen, hogy az előző szezonban megnyerték a Bajnokok Ligáját. Nekünk se nem volt túl sok önbizalmunk, se nem állt rendelkezésünkre néhány játékos. Nyolc olyan játékosunk hiányzott, akik ott lehettek volna a kezdőcsapatban a szezon bizonyos részében, ami egyáltalán nem könnyítette meg a helyzetünket. Mint mondtam, a második félidőben szerintem jól reagáltunk és valahogy, még ha ez egy szerencsével elért döntetlen is, de sikerült kiharcolnunk."

 

Ronaldo teljesítménye

"Nem csak a ma szerzett gólja, hanem az egész teljesítménye, a hozzáállása is kiemelendő. Gyakran segített vissza a saját térfelére. 37 évesen, egy olyan játékostól, mint ő, ez nem megszokott. Ő viszont bizonyította az ellenkezőjét és ha úgy játszik a továbbiakban is, mint ma tette, akkor még mindig nagyon nagy segítségére lehet a csapatnak."

 

 

Más gólszerzők

"Igazságosnak kell lennünk a játékosokkal. Elég sok más játékosunk is szerzett gólokat. Emlékeim szerint az első 10 mérkőzésemen 10 különböző gólszerzőnk volt. Minden azon múlik, hogy hány lehetőséget tudunk kidolgozni, mert azokból tud bárki gólt szerezni. Jelen pillanatban nagyban támaszkodunk Cristianora, aki akkor is nagyon jó teljesítményt nyújtott, amikor a Chelsea-nél volt a labda. De az biztos, hogy nagy figyelmet kell majd annak szentelni, hogy néhány csatárral megerősítsük a keretet."

 

Taktikai változtatások

"Mi legalább egy pontot otthon akartunk tartani és így is volt arra lehetőségünk, hogy gólt szerezzünk a mérkőzés utolsó pillanataiban. Azért döntöttem Phil Jones becserélése mellett, mert Reece James és Mason Mount révén sok problémát okoztak nekünk az ő jobb oldalukon, szóval Alex Tellesnek nehéz volt egyedül levédekeznie őket."

 

Matic dicsérete

"Ő egy top mentalitású, kimagasló képességekkel rendelkező profi játékos, ezért örülök neki, hogy az utóbbi néhány hétben több játéklehetőséget tudtam számára adni. Az én megítélésem szerint ez egy nagyon jó teljesítmény volt Nema részéről."

 

A hangulatról

"Azt gondolom, hogy a hangulat olyan volt, mint máskor, a szurkolók a csapat mögött álltak, mint mindig. Nem éreztem semmilyen különbséget a többi hazai mérkőzésünkhöz képest, amelyeken én ültem a kispadon."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!