Chong remekül teljesít Belgiumban

Tahith Chong kezdőként lépett pályára a Club Brugge csapatában hétfő este az OH Leuven ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen.


A Brugge csapata vezeti a bajnokságot és újabb 3 pontot zsebeltek be hétfő esti győzelmükkel. A Unitedtől kölcsönben lévő játékos gólpasszal és egy büntető kiharcolásával járult hozzá a belga klub sikeréhez.

 

A találkozón Rik De Mil volt a csapat vezetője, miután a menedzser, Philippe Clement karanténba kényszerült. Az ideiglenesen kinevezett vezető az alábbit nyilatkozta a mérkőzést követően:

"Tapasztalt játékosok és fiatal tehetségek nagyszerű keverékét küldtük pályára és ez remekül sikerült."

 

A belga csapat már a 8. percben megszerezte a vezetést, Chong beadását a szintén fiatal Ignace van der Brempt juttatta az ellenfél kapujába. Majd az első félidő végéhez közeledve pedig egy büntetőt is kiharcolt a rendkívül veszélyesen játszó United növendék, amit aztán Ruud Vormer értékesített is. A 3. találatot pedig Clinton Mata szerezte a 93. percben.

 

 

Chong a 89. percben hagyta el cserét követően a játékteret, akinek még egy nagy lehetősége volt a találkozón, ám azt les miatt meghiúsította a játékvezető.

 

"Nagyszerű este volt ez Tahith számára" - lelkesedett a Brugge akadémiájának edzője, Les Parry. "A csapat vezeti a bajnokságot magabiztos előnnyel, így kényelmesen van lehetőség arra, hogy a fiatal tehetségek is megmutassák magukat. És nem vallottak szégyent."

 

"Sokszor nehéz a megfelelő percmennyiség biztosítása a fiatalok számára, de mi most abban a helyzetben vagyunk, hogy ezt nyugodtan megtehetjük. A menedzser úgy döntött, hogy a kezdőbe jelöli a fiatalokat, akik nem is okoztak csalódást. Remek döntés volt."

 

"Chongnak szüksége van arra, hogy játszhasson. Néhányan a fiatalok közül még kevesebb tapasztalattal rendelkeznek, mint a United kölcsönjátékosa. Chongy már pályára lépett néhány alkalommal a felnőtt csapatban, de fontos számára, hogy többet szerepeljen, mint Németországban, amit mi garantálni is tudunk neki. Ez lesz a jó számára."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!