Ronaldo és Casemiro is a szűkített Aranylabda listán

A 2022-es Aranylabda nyertesét ünnepélyes keretek között ma este fogják kihirdetni Párizsban, a 30 fős listán pedig a Manchester United két játékosa, Cristiano Ronaldo és Casemiro is szerepel.


Hétfőn, magyar idő szerint 16:00-kor elkezdik bejelenteni a legjobb 30 játékos rangsorát, a hivatalos gálán pedig fény derül a győztes kilétére is.

 

Casemiro neve szerepel a szűkített listán, aki az előző idényben megnyerte a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal nyári manchesteri átigazolását megelőzően, ahogy Cristiano Ronaldoé is ott van a top 30-ban, aki minden sorozatot figyelembe véve 24 találatig jutott a Vörös Ördögökkel.

 

Cristiano eddig 5 alkalommal nyerte meg az Aranylabdát és az év játékosának is megválasztották a Unitedben, miután második első szezonját követően a FIFA minden idők legjobb góllövője listájának élére került a Spurs elleni mesterhármasával márciusban.

 

A két, egykor madridi játékos a nyáron újra összeállt, az Everton elleni bajnokin pedig összehozták a győzelmet érő találatot. Ez a találat Ronaldo pályafutásának 700. találata volt klubszínekben. 

 

A Newcastle elleni 0-0-ra végződött találkozón Cesemiro lett a meccs legjobbja, a United szurkolóinak legnagyobb örömére pedig egyre jobb formát mutat a klasszis középpályás és lassan Angliában is igazolja, miért is lett a világ egyik legjobbja posztján.

 

 

A brazil minden egyes meccsel egyre otthonosabban mozog a United szerelésében és így kulcsfontosságú embere lehet Erik ten Hag csapatának ebben a szezonban. 

 

A 2022-es Aranylabda ceremónia, amelyet a párizsi Theatre du Chalet-ben tartanak magyar idő szerin 20:30-kor kezdődik és ekkor kerül majd kihirdetésre az első három helyezett sorrendje.

 

Az elismeréseket most először nem naptári év, hanem szezon alapján osztják ki, a favorit pedig Karim Benzema, miután a Realt a tavalyi idényben bajnoki címhez és Bajnokok Ligája győzelemhez segítette. 

 

A jelöltek teljes névsora:

Trent Alexander-Arnold, Karim Benzema, Joao Cancelo, Casemiro, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Luis Diaz, Fabinho, Phil Foden, Erling Haaland, Sebastien Haller, Harry Kane, Joshua Kimmich, Rafael Leao, Robert Lewandowski, Riyad Mahrez, Mike Maignan, Sadio Mane, Kylian Mbappe, Luka Modric, Christopher Nkunku, Darwin Nunez, Cristiano Ronaldo, Antonio Rudiger, Mohamed Salah, Bernardo Silva, Son Heung-min, Virgil van Dijk, Vinicius Junior, Dusan Vlahovic.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!