Eriksen: Túltettük magunkat Ronaldon

Christian Eriksen hiszi, hogy a Manchester United már továbblépett a Cristiano Ronaldot övező folytatásos szappanoperán, amely végül a portugál világsztár Old Traffordról való távozásához vezetett.


Ronaldo egy megosztó, két részes interjút adott Piers Morgannek, amely szerződése azonnali felbontását eredményezte, miután kritizálta menedzserét, Erik ten Hagot, csapattársait és a csapat tulajdonosait, a Glazer családot is. 

 

A szurkolókat alaposan megosztó események óta kedden először rendeztek bajnoki mérkőzést az Old Traffordon, amelyet a Vörös Ördögök stílusosan, 3-0 arányban nyertek meg a Nottingham Forest ellen, többek között a Ronaldo távozásával keletkezett űr betöltésére is alkalmas Marcus Rashford, illetve Anthony Martial góljaival. 

 

Eriksen elárulta, szomorú volt Ronaldo távozása okán, de most már a portugál támadó nélküli jövőre tekint előre.

 

"Először is, szomorúak vagyunk, hogy Ronaldo már nem tagja a csapatnak, mert az ő öröksége és neve bármely klubnál különleges dolog, magam részéről pedig nagy szerencsének tartom, hogy karrierem során együtt játszhattam vele" - kezdte a dán válogatott középpályás a Forest elleni győztes találkozó lefújása után.

 

"De a futball megy tovább. A következő mérkőzés után már azt lehet érezni, hogy az emberek elfelejtik, milyen volt korábban, a fókusz pedig most egyértelműen az, hogy ő már nincs itt többé."

 

"A csapaton belüli hangulat nagyon jó, rengeteg játékosunk tér vissza a világbajnokságról, már az utolsók is megérkeztek, így mindenki újra együtt lehet."

 

"A jó hangulat és szellemiség segít mérkőzéseket nyerni. Már azelőtt, hogy elmentünk volna a világbajnokságra, voltak jó mérkőzéseink és szép győzelmeink, ezek pedig könnyebbé teszik a visszatérést és a klub szezon újrakezdését."

 

 

Eriksen, aki a nyáron ingyen igazolt az Álmok Színházába, külön kiemelte és dicsérettel illette Marcus Rashfordot, miután az angol támadó szezonbeli 10. találatát szerezte klub szinten.

 

"Nagyon jól játszott. Szerencsére nem voltam még úgy a pályán, hogy rossz mérkőzése lett volna" - tette hozzá.

 

"Szeretném, ha ez a sorozata folytatódni tudna, mert nagyon élesnek és magabiztosnak tűnik, ez pedig abból is érezhető, ahogy megindul előre."

 

"Ez érezhető olyankor a stadionban is, de a vele együtt töltött időből is, ez pedig nagyon jó dolog és remélem ezt folytatni tudja majd."

 

"Látható, hogy nagy önbizalommal tért vissza közénk. Nem láttam természetesen mindegyik válogatott mérkőzését, de jó formában jött vissza és szerencsére ezt át tudja ültetni a Unitedbeli játékába is."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!