Ten Hag: Az interjúból értesültem Ronaldo távozási szándékáról

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elárulta, először a nagy vihart kavaró interjúból tudta meg, hogy Cristiano Ronaldo távozni akar a klubtól - akinek erőnléti állapotával nem volt megelégedve.


A United közös megegyezéssel felbontotta Ronaldo szerződését két nappal a portugál válogatott világbajnoki szereplését megelőzően, miután nagy utórengéseket okozó interjút adott Piers Morgannek a Talk TV-n, amelyben kritizálta a klubot és Ten Hagot.

 

Ronaldo elmondása szerint "elárulva" érezte magát a klub vezetői által, amiért megpróbálták távozásra kényszeríteni, Ten Hagot pedig "nem tiszteli", mert "ő se mutatott felé tiszteletet".

 

Ten Hag szerint egyébként a portugál világsztár vele soha nem közölte, hogy távozni szeretne.

 

"Az első pillanattól egészen mostanáig azt akartam, hogy maradjon" - válaszolta a brit média kérdéseire válaszolva Cadizban.

 

"Ő akart távozni, ez egészen tisztán látható. És amikor egy játékos egyértelműen nem akar ennél a klubnál lenni, akkor mennie kell."

 

"Az interjú volt az első alkalom, amikor azt közölte, hogy távozni akar. Szerintem klubként ez elfogadhatatlan. Kellett, hogy legyenek következményei. Azzal, hogy megtette ezt a lépést [az interjú adással], tudta a következményeket. Korábban ezt soha nem mondta nekem."

 

"A szezon során még nem volt átigazolási időszak, de addig a pillanatig egyszer se közölte velem, hogy 'távozni akarok'. A nyár folyamán egy beszélgetésünk volt. Akkor odajött hozzám és azt mondta, 'hét napon belül megmondom, hogy maradni akarok-e'. Majd visszatért és azt mondta, 'maradni akarok'. Addig a pillanatig [az interjúig] én semmit se hallottam erről."

 

"Mi azt akartuk, hogy részese legyen ennek a projektnek és járuljon hozzá a Manchester United sikereihez, mert ő egy nagyszerű játékos. Igazán nagyszerű történelemmel rendelkezik, de ez már a múlt, nekünk pedig a jövőbe kell tekintenünk."

 

 

Ronaldo egyre frusztráltabbá vált azáltal, hogy kevés játéklehetőséget kapott a Unitedben, amely egyik legemlékezetesebb kivetüléseként megtagadta becserélését az októberi, Tottenham Hotspur elleni bajnoki végén. Ten Hag az esetet követően kihagyta következő meccsnapi keretéből és elmondása szerint a 37 éves játékos nem volt megfelelő fizikális állapotban ahhoz, hogy jól tudjon teljesíteni.

 

"Amikor jó állapotban van, akkor ő egy kiváló játékos" - tette hozzá.

 

"És képes visszajuttatni minket oda, ahova szeretnénk és elérni a céljainkat. Ez eléggé egyértelmű. De nem volt."

 

"Szeretek világklasszis játékosokkal együtt dolgozni. Tudom, hogy ők képesek a különbséget jelenteni és elérni a célokat. Ezért akar minden edző ilyen játékosokat az öltözőjében tudni."

 

"De ami történt, megtörtént. Döntéseket kell hoznom azokkal a játékosokkal kapcsolatban, akik nem teljesítenek jól és a lehető legjobb csapatot kell kijelölnöm."

 

"Én a klub és a csapat érdekében vagyok felelősségre vonható. Ezek azok a döntések, amelyeket meg kell hoznom. Nem számít, hogy személy szerint kiről van szó, minden azon múlik, hogy miként teljesítünk a jelenben."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!