Bővebb hírek a csapat állapotáról a Newcastle meccs előtt

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag a tegnapi sajtótájékoztatóján megjelent információknál bővebb betekintést is engedett kerete állapotát tekintve a vasárnapi, Newcastle United elleni idegenbeli bajnokit megelőzően.


A holland szakember beszélt Marcus Rashford, Anthony Martial és Christian Eriksen erőnléti állapotáról is a MUTV-nek adott interjúja során.

 

Emellett örömmel jelenthette be, hogy az elmúlt két hétben hazájuk válogatottjában szereplő játékosai sérülésmentesen térhettek vissza a klubhoz.

 

Amikor arról kérdezték, szerinte Rashford játékra alkalmas állapotban lesz-e a St. James' Parkban, így felelt:

"Szerintem igen. Pénteken újra együtt edzett a csapattal, szóval eléggé pozitívak vagyunk azt illetően, hogy vasárnap bevethető lesz. Ennek nagyon örülök, mert ő nagyon fontos játékosunk."

 

A Vörös Ördögök házi gólkirálya bár meghívásra került az angolok Olaszország és Ukrajna ellen készülő válogatott keretébe, sérülés miatt nem tudott csatlakozni honfitársaihoz. Egy rövid New Yorkba tett látogatást követően azonban ismét csatlakozni tudott klubtársaihoz, amely Erik szerint pozitív hatással lesz a támadóra.

 

 

Mivel Martial is nevezhető lesz a Tyne-partjára tett látogatásra, így a dolgok biztatónak tűnnek a támadóerőt illetően Ten Hag számára.

 

"Eléggé pozitív a helyzet mindegyik játékos kapcsán" - informálta a klubmédiát annak ellenére, hogy a hét elején kétségek merültek fel Raphael Varane és Marcel Sabitzer állapota kapcsán is.

 

"Christian Eriksen már újra a füvön dolgozhat. Még nem a csapattal közösen, de arra számítok, hogy a következő héten vagy hetekben már újra együtt készülhet velünk és bevethető is lesz."

 

"Tudjuk, hogy Christian Eriksennek milyen nagy hatása van a játékunkra, de az is nagyon pozitív számunkra, hogy az olyanok, mint Anthony Martial is visszatérhetett az edzésmunkához, illetve hogy a válogatott meccseket sérülés nélkül hozták le a játékosaink. Az mindig aggodalommal tölti el a menedzsereket, amikor a játékosai távoznak, hogy milyen állapotban térnek majd vissza, ez pedig hatványozottan igaz, a szezonnak ezen, utolsó szakaszára."

 

Tom Heaton bokasérülés miatt mindenképpen kihagyni kényszerül majd a Newcastle elleni meccset, ahogyan Alejandro Garnacho és Donny van de Beek is hosszabb távú sérülésük miatt.

 

Casemiro eltiltás miatt nem állhat majd rendelkezésre.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Newcastle - Manchester United

Premier League, 29. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!