Csapathírek a Bournemouth meccs előtt

Erik ten Hagnak elmondása szerint ki kell várnia azt illetően, hogy miként alakul a csapat pénteki edzése, mielőtt döntést hoz arról, hogy Marcus Rashford pályára tud-e lépni szombaton a Bournemouth ellen.


Rashford sérülés miatt már kihagyni kényszerült a múlt heti, Wolves ellen 2-0-ra megnyert hazai bajnokit is, amely eredmény segített a United Bajnokok Ligájáról szövögetett álmait életben tartani és megszilárdítani.

 

Marcus azóta olyan erőnléti állapotban volt, hogy csapattársaival együtt dolgozhatott, de pénteken beteget jelentett, így a holland menedzser nem akart végső döntést hozni bevethetőségéről a szezon utolsó idegenbeli bajnokijára vonatkozóan. 

 

Egy dél-angliai győzelemmel a United három pontra kerülne attól, hogy bebiztosítsa helyét a legrangosabb európai kupasorozat következő kiírásában, még akkor is, ha a Liverpool az Aston Villa ellen is folytatni tudja győzelmi sorozatát, amely mérkőzést majd a manchesteriekével egy időben rendeznek.

 

"Rashy egész héten edzett, de ma arról számolt be, hogy nem érzi jól magát, beteg lett" - mondta Erik újságírói kérdésre válaszolva.

 

"Meglátjuk, hogy miként alakul az állapota a mai és a holnapi nap folyamán."

 

Raphael Varane ismét bevethető lesz, miután a Wolves elleni meccsen 81 percet tölthetett a pályán.

 

A francia bekk egy hónapos kihagyást követően térhetett vissza a Farkasok ellen és elővigyázatosságból Harry Maguire váltotta a pályán az utolsó percekre.

 

Közel áll ahhoz, hogy április 8. után újra a meccsnapi keret tagja lehessen Scott McTominay, aki akkor a csapat vezetőgólját szerezte az Everton ellen.

 

"Pozitív a helyzet Varane kapcsán, mindenképpen hadra fogható lesz" - tette hozzá Ten Hag.

 

"Scott is bekapcsolódott újra az edzésmunkába és szerintem ha az utolsó edzésen is minden rendben lesz vele, akkor számíthatok rá a meccsnapi keretben is."

 

A kapus Tom Heaton nemrég újra edzésbe állhatott Carringtonban, a hét elején azonban újabb csapás érte Ten Hag alakulatát, miután kiderült, hogy Marcel Sabitzerre már nem számíthat a 2022/23-as szezon hátralévő négy tétmérkőzésén.

 

A hosszabb távon hiányzó Lisandro Martinez és Donny van de Beek ebben a szezonban már nem lesznek bevethetőek, de a holland középpályás kapcsán nemrég pozitív hírek láttak napvilágot.

 

 

A válogatott játékos már néhány hete Carringtonban folytatja kemény rehabilitációs munkáját, most pedig lencsevégre kapták, amint már az edzőpályán dolgozik a klub edzőivel.

 

Van de Beek szeretne megfelelő erőnléti állapotba kerülni a következő szezont megelőzően, miután éppen a Bournemouth elleni szezonbeli első összecsapás, azaz január eleje óta nem állhatott a Vörös Ördögök rendelkezésére.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Bournemouth - Manchester United

Premier League, 37. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!