Milyen az Onana-stílus?

Andre Onana "modern kapusként" jellemezte magát, aki tudja, mikor és hogyan kell alkalmazkodnia a Manchester United csapatának igényeihez a labdabirtoklást illetően.


A 27 éves játékos - aki csütörtökön csatlakozott a Vörös Ördögökhöz - a világ egyik legjobb kapusaként szerzett magának hírnevet.

 

A tavalyi szezonban a Bajnokok Ligája döntőjébe segítette az Internazionalét, és bár a kameruni a kapott gól nélküli mérkőzések listájának is élén állt, a labdával mutatott képességei gyakran keltették fel a nézők figyelmét.

 

A United klubcsatornájának adott első interjújában megkérdeztük, hogyan jellemezné a kapus stílusát, és mint látni fogjátok, a válasz érdekes...

 

"Nagyon szívesen játszom hátulról, de ez attól függ" - kezdte Andre.

 

"Azt hiszem, a legfontosabb dolog a helyzetfelismerés, és én magam is ezt teszem, olvasom a helyzetet, különösen azt, hogy bizonyos pillanatokban mire van szüksége a csapatnak."

 

"Amikor játszunk, attól függően, hogy kivel játszunk, néha nálad van a labda, néha pedig nem, így onnantól kezdve okosnak kell lenned és megpróbálnod segíteni a csapatot, mert a legtöbbször elképesztő ezekkel a játékosokkal játszani."

 

"Megvolt az első edzésem velük, és egyszerűen elképesztő az itteni minőség, nagyszerű."

 

"Úgy gondolom, hogy az idő nagy részében mi fogjuk birtokolni a labdát. Néha hosszan kell megjátszanom, néha pedig kicsiben."

 

"Csak az adott pillanattól függ, fel kell ismerni ezeket a pillanatokat, és onnantól kezdve előre nézünk. De úgy tekintek magamra, mint egy modern kapusra, így minden helyzethez tudok alkalmazkodni."

 

 

Ugyanakkor Onana a világ egyik legjobbjává fejlődött az Ajaxnál töltött idő alatt - ahol Európa-liga-döntőbe és Bajnokok Ligája-elődöntőbe jutott -, valamint az Internél, amelyet a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzést produkálva Európa legjobbjai közé segített.

 

"Nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy a Unitedben játsszon" - tette hozzá, amikor kifejtette, miért váltott.

 

"Számomra, ha ennél a nagy klubnál vagy, akkor már a világ legjobbjai közé tartozol, szóval ezt csak be kell bizonyítanod a következő hónapokban, amikor a Premier League elkezdődik, és úgy gondolom, hogy megérdemlem, hogy itt legyek és nagyon boldog vagyok azért, amit elértünk."

 

"A kapott gól nélkül lehozott mérkőzések nem csak az én érdemem: természetesen a csapattársaimé, a védőké és a csatároké is, mert az első védő a csatárom. Továbbá a kapusedzőmnek is köszönhető."

 

"Minden nap azért dolgozunk, hogy a hétvégén megőrizzük a kapunkat a góltól, így számomra ez nagyszerű."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!