Onana új korszakot indít a Unitednél

Andre Onana a Manchester United szombati, Lens elleni barátságos mérkőzésén akár az Old Traffordon is bemutatkozhat.


Bár minden nyáron érkeznek új igazolások, a korábbi Internazionale-játékosban van valami különleges, aki a távozó David De Gea helyére érkezik első számú kapusként.

 

David hosszú és sikeres szolgálatáról tett, ami azt eredményezte, hogy a hazai közönség utoljára 2011. augusztus 5-én láthatott új első számú kapust az Álmok Színházában.

 

Az alkalom Paul Scholes búcsúmérkőzése volt a New York Cosmos csapata ellen, és a Unitednél egészen másképp álltak a dolgok. Sir Alex Ferguson természetesen még mindig menedzser volt, Scholesy pedig búcsúzott, hogy aztán végül visszavonuljon a profi labdarúgástól.

 

Az Atletico Madridtól frissen szerződtetett De Gea az első félidőben játszott, mielőtt Anders Lindegaard váltotta volna, és 6-0-ra nyertünk, Scholes pedig természetesen a gólszerzők között volt. Wayne Rooney, Anderson, Danny Welbeck és Mame Biram Diouf (2) is betalált, a nézők között pedig Pelé és Eric Cantona is ott volt.

 

A mérkőzés egyetlen, akkor is szereplő Vörös Ördöge pedig jelenleg Carringtonban van - Jonny Evans, aki a nyár elején rövid távú szerződést írt alá a klubnál-. A középső védő az egyik cserejátékos volt aznap este, a fiatal Paul Pogbával együtt, aki Scholes helyett állt be.

 

De Gea első hazai tétmérkőzése nem sokkal később, a Tottenham elleni 3-0-s győzelem alkalmával esett, a következő pedig az Arsenal elleni híres, 8-2-es győzelem volt, amikor a későbbi Vörös Ördög Robin van Persie büntetőjét is hárította.

 

 

Sok víz lefolyt azóta a Dunán, hogy az Old Trafford hívei legutóbb új első számú kapust köszönthettek. Olyan hosszú időszakot megélt kapusaink voltak, mint Peter Schmeichel, Edwin van der Sar, vagy De Gea, és még régebbre visszamenőleg Alex Stepney és Gary Bailey, hogy ilyen esemény nem túl gyakran fordul elő a klubnál.

 

Ezért kérjük, hogy a szombaton jelenlévők álljanak az új hálóőr mögé, és reméljük, olyan hatást és sikereket érhet el, mint fent említett társai!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!