Onana felelősséget vállal a vereségért

Andre Onana feltette a kezét és elismerte felelősségét abban, hogy a Manchester United vereséget szenvedett a Bayern München elleni idegenbeli csoportmérkőzésen.


Bár a mérkőzés 4-3-as német sikerrel végződött a Bajnokok Ligájában, a kameruni játékos úgy érzi, hogy az ő hibája volt az, hogy nem tudta kivédeni Leroy Sané lövését azt követően, hogy a Vörös Ördögök remekül kezdték a találkozót, magabiztosnak tűntek, az a pillanat pedig döntőnek bizonyult.

 

Azt követően a Bayern átvette a mérkőzés irányítását és sikerrel 35 mérkőzésesre nyújtották csoportkörbeli veretlenségüket, amely rekord a legrangosabb európai kupasorozatban és 6 évre nyúlik már vissza.

 

Bár egy szomorú debütálás volt ez így számára az európai kupaporondon a klub színeiben, de a második félidőben számtalan nagy védést mutatott be és különösen Eric Choupo-Moting lövésénél hárított szépet.

 

A mérkőzést követően Onana a TNT Sports kamerái elé állt és a hét gólos Allianz Arenabeli összecsapásról beszélt.

 

"Mint tudják, ez most nehéz" - kezdte.

 

"Nehéz dolog így kikapni, mert az elején úgy éreztem, hogy nagyon jól kezdtünk. A hibámat követően elvesztettük a mérkőzés irányítását. Mint tudják, ez egy nehéz helyzet, számomra pedig különösen, mert én voltam az, aki cserben hagytam a csapatot. Azonban a csapat nagyon jó volt és szerintem miattam nem tudtuk megnyerni a mérkőzést."

 

"Szóval a csapat által elvégzett munka miatt örülök. Tovább kell lépnünk most ezen. Ilyen egy kapus élete, az pedig miattam volt, hogy ma nem tudtunk nyerni."

 

 

Onana kihangsúlyozta, a pillanat, amikor engedte, hogy Sané lövése a kezéről a hálóba vándoroljon, minden a kezdetektől elvégzett jó munkát megsemmisített, még akkor is, ha ezt követően is sok minden történt a meccsen.

 

"Szerintem nagyon jók voltunk a labda birtokában" - tette hozzá. 

 

"Ők nem tudtak helyzeteket kidolgozni. Az első kapura tartó lövésüknél hibáztam, szóval kapushiba volt, amitől aztán az egész csapat padlót fogott."

 

"Nos, ebből tanulnom kell, erősnek maradni és továbblépni. Ez nem egy könnyű helyzet. Nagyon örülök annak, hogy a csapat vissza tudott kapaszkodni a meccsbe és egészen a legvégéig harcoltunk, de miattam sajnos nem tudtunk nyerni."

 

"El kell ismernem, hogy miattam nem jött össze a győzelem."

 

A tapasztalt afrikai játékost, akit jelöltek a FIFA-nál is posztja legjobbjai közé, arról is kérdezték, bizonyítania kell-e még a United szurkolóinak miután a nyáron David de Gea-t váltotta a kapuban.

 

"Persze" - vágta rá.

 

"Még rengeteget kell bizonyítanom, mert, hogy őszinte legyek, nem sikerült túl jól Manchesterben a kezdésem, nem így akarok játszani. A mai volt az egyik legrosszabb meccsem pályafutásom során. Ez nehéz. Nekünk nagy ambícióink vannak, mi egy nagy klub vagyunk, amely minden trófeát meg akar nyerni."

 

"Ez most egy hatalmas lehetőség volt arra, hogy talpra álljunk abból a helyzetből, amelybe kerültünk és igen, ez egy nagyon nehéz időszak."

 

"Össze kell tartanunk. Továbbra is együtt kell dolgoznunk a játékunkon, tanulnunk kell a hibáinkból, mert nem tehetünk mást."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!